Annonce
Indland

Fire gengangere og en debutant er vært for Royal Run 2020

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tre byer og Bornholm skal igen lægge gader til royalt motionsløb i 2020. Det hele starter dog i Sønderjylland.

Kronprins Frederik vil igen i 2020 invitere til motionsløb i en række byer fordelt over hele landet

Ligesom de to foregående år vil der igen blive afholdt Royal Run i Aalborg, Odense, København og på Bornholm, men for første gang er Sønderborg blevet udpeget som værtsby for løbet.

Kronprinsen vil skyde dagen i gang i den sønderjyske by, der i 2020 også fejrer genforeningsjubilæet.

- Det er noget, vi har arbejdet intenst på i noget tid, så vi er glade, og smilene er store. Det er endnu et eksempel på, at der sker noget i Sønderborg, og vi har næsten ikke fået armene ned efter tilkendegivelsen af, at vi i 2021 får besøg af Tour de France, siger Helge Larsen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Mens byen fejrer, at det i 2020 er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, så vil Royal Run også være en lille genforening for kronprinsen.

- Vi glæder os til at byde kronprinsen velkommen tilbage. Han tog sin uddannelse hernede, hvor han gik på sergentskolen, og dengang var han et almindeligt syn i gadebilledet, så på den måde er der tale om en lille genforening, siger Helge Larsen.

Det bliver 2. pinsedag - 1. juni - at startskuddet lyder til den tredje udgave af Royal Run.

Efter første etape i Sønderborg vil kronprinsen tage turen til Aalborg, inden han fortsætter i Odense.

På Bornholm vil løbet igen blive afholdt uden kronprinsens deltagelse.

Afslutningen bliver i lighed med de to foregående år kronprinsens ti kilometer løb i København og på Frederiksberg.

- I år har vi kunnet tilføjet et ekstra stop på turen, så vi nu har fire byer med kongelig deltagelse, og det betyder selvfølgelig, at vi når tæt på endnu flere danskere, siger Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for programmet 2. pinsedag 2020, og vi ser frem til i fællesskab med kommuner og arrangører at skabe en helt enestående folkefest i de fire byer - samt Bornholm, hvor der som bekendt er Royal Run uden kongelig deltagelse, tilføjer han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce