Annonce
Indland

Fire gengangere og en debutant er vært for Royal Run 2020

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tre byer og Bornholm skal igen lægge gader til royalt motionsløb i 2020. Det hele starter dog i Sønderjylland.

Kronprins Frederik vil igen i 2020 invitere til motionsløb i en række byer fordelt over hele landet

Ligesom de to foregående år vil der igen blive afholdt Royal Run i Aalborg, Odense, København og på Bornholm, men for første gang er Sønderborg blevet udpeget som værtsby for løbet.

Kronprinsen vil skyde dagen i gang i den sønderjyske by, der i 2020 også fejrer genforeningsjubilæet.

- Det er noget, vi har arbejdet intenst på i noget tid, så vi er glade, og smilene er store. Det er endnu et eksempel på, at der sker noget i Sønderborg, og vi har næsten ikke fået armene ned efter tilkendegivelsen af, at vi i 2021 får besøg af Tour de France, siger Helge Larsen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Mens byen fejrer, at det i 2020 er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, så vil Royal Run også være en lille genforening for kronprinsen.

- Vi glæder os til at byde kronprinsen velkommen tilbage. Han tog sin uddannelse hernede, hvor han gik på sergentskolen, og dengang var han et almindeligt syn i gadebilledet, så på den måde er der tale om en lille genforening, siger Helge Larsen.

Det bliver 2. pinsedag - 1. juni - at startskuddet lyder til den tredje udgave af Royal Run.

Efter første etape i Sønderborg vil kronprinsen tage turen til Aalborg, inden han fortsætter i Odense.

På Bornholm vil løbet igen blive afholdt uden kronprinsens deltagelse.

Afslutningen bliver i lighed med de to foregående år kronprinsens ti kilometer løb i København og på Frederiksberg.

- I år har vi kunnet tilføjet et ekstra stop på turen, så vi nu har fire byer med kongelig deltagelse, og det betyder selvfølgelig, at vi når tæt på endnu flere danskere, siger Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for programmet 2. pinsedag 2020, og vi ser frem til i fællesskab med kommuner og arrangører at skabe en helt enestående folkefest i de fire byer - samt Bornholm, hvor der som bekendt er Royal Run uden kongelig deltagelse, tilføjer han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce