Annonce
Håndbold

Virtuel Final 4: Fire fynske håndboldklubber deler 100.000 kroner

Loke Brasen (foto) i målet for HC Odense fra 1. division snuppede torsdagens virtuelle, fynske Final 4-sejr sammen med Lasse Laursen med gevinst over GOG'erne fra ligaen, Lasse Møller og Søren Haagen i målet. Foto: Michael Bager
HC Odense vandt torsdagens virtuelle, fynske Final 4 i Gudme, der blev afviklet som en straffekastdyst med finalesejr over GOG. Otterup HK endte som nummer tre og SUS Nyborg nummer fire.

HÅNDBOLD: I en tid, hvor coronavirus har lukket håndbold-rækkerne ned, har HC Odense sat sig på den fynske håndboldtrone hos herrerne.

Torsdag vandt HC Odense således en virtuel udgave af en fynsk Final 4 med GOG fra ligaen samt Otterup HK, HC Odense og oprykkerne SUS Nyborg som deltagere.

På grund af forsamlingsforbuds-reglerne blev Final 4'en afgjort som en straffekastturnering på GOG's hjemmebane, Su'vi:t Arena, i Gudme.

HC Odense vandt over GOG i finalen, da en - tilsyneladende noget ukoncentreret! - GOG-profil, Lasse Møller, brændte et af sine tre straffekast mod HC Odense-målmand Loke Brasen. Otterup HK snuppede tredjepladsen foran SUS Nyborg.

Men det hele var mest for sjov - og for at samle penge ind til de fire klubber, som ligesom andre sportsklubber er under pres i disse coronatider.

Der var solgt 4300 billetter til den virtuelle begivenhed, der altså kunne følges på diverse skærmtyper. Da billetprisen var 25 kroner, betyder det en indtægt på lidt over 100.000 kroner og dermed cirka 25.000 kroner til hver af de fire klubber.

Arrangørerne havde håbet på at få solgt flere billetter. Alligevel siger Ivan Petz, der er medlem af Final 4-styregruppen og formand for breddehåndbolden i Otterup HK:

- Det er ikke prøvet før, så alt i alt er vi alligevel godt tilfredse. Men vi har da godt kunne mærke rivaliseringen mellem klubberne på Fyn - at man godt vil støtte en klub men ikke en anden. Det er sådan lidt noget "fynsk".

Annonce

Et ordentligt farvel

Hver klub stillede med en markspiller og en målmand - Lasse Møller og Søren Haagen (målmand) for GOG, Lasse Laursen og Loke Brasen (målmand) for HC Odense, Mats Gordon Krog og Kristian Ruben Poulsen (målmand) for Otterup HK samt Niclas Thyssen og Victor Friis (målmand) for SUS Nyborg, der altså er tilbage i 1. division fra næste sæson.

Slagets gang blev ledet af de to ligadommere, Per Olesen og Claus Gramm.

For Lasse Møller var det i øvrigt sidste gang - i hvert fald i denne omgang - at han stillede op i GOG's gule trøje, hvis da ikke repræsentantskabet i DHF på mandagens møde kræver turneringshåndbolden genoptaget på foranledning af de tre papir-nedrykkede klubber - Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold. Møller fortsætter karrieren i Bundesligaen - hos SG Flensburg Handewitt - fra næste sæson.

- Men vi skal nok få det arrangeret således, at fansene på et tidspunkt kan få sagt ordentligt farvel til Lasse, fastslår GOG-direktør Kasper Jørgensen.

GOG spiller træningskamp mod Flensburg-Handewitt den 19. august i Gudme, men på grund af forsamlingsforbuddet kan det blive en kamp, hvor der kun vil blive tilladt 50 tilskuere.

Og så lige tilbage til den virtuelle, fynske Final 4. Kræfter arbejder for, at der kan blive en "rigtig" fynsk Final 4-træningsturnering som optakt til sæson 2021/22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce