Annonce
Nyborg

Fire etaper af Tour de France i avisen: Den mest vovede af dem kræver nyborgensernes hjælp

Interessen var stor, og der var hurtigt udsolgt til infomødet på Bastionen om Tour de France, men arrangørerne bag vil kigge på, om deres bookingsystem virker optimalt, da det kun var under en tredjedel af pladserne i salen, der var fyldt op. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Onsdag aften var den gule løber rullet ud på Bastionen til en aften i Tour de France' tegn. Her fik de mange nysgerrige tilskuere mere viden om alle de praktiske detaljer, og Fyens Stiftstidende kunne løfte sløret for deres eget store projekt.

Nyborg: Bastionen var pyntet op i gult med gul løber, og Naturfrisk Appelsinbrus og gule cupcakes stod linet op ved indgangen ved Nyborg Kommunes udsolgte infomøde om Tour de France.

Det var dog kun knap tredjedelen af salen, der var fyldt op, men det gjorde ikke informationerne og begejstringen mindre fra arrangørerne bag, Nyborg Kommune med borgmester Kenneth Muhs (V), Alex Pedersen og Tue Kempf.

- Det, vi vil med Tour de France, er mere end et cykelløb, men når vi er gået ind i det her, så er det fordi, det giver os en unik mulighed for at sige, at vi er verdens bedste værter, starter borgmesteren.

Annonce

Den 2. juli forventer man cirka 65.000 besøgende til Nyborg, hvilket svarer til cirka det dobbelte af kommunens indbyggere.

De fremmødte, og dem der måtte følge med på mødets livestream, får da også at vide, hvordan det praktiske bliver på dagen. Man har blandt andet valgt at lukke den indre by for indkørende trafik på dagen. Derfor foreslår de, at man kommer dagen før, hvis man skal til Nyborg, eller at ankomme med tog.

Vær selv med

Også avisen er godt i gang med dækningen af dette års store begivenhed, som er bygget op af fire etaper. Den første del er en 100-dages dækning, som de faste læsere af Fyens Stiftstidende nok har bemærket, hvor vi bringer én Tour de France-historie hver dag frem mod den 2. juli, hvor løbet skal stå.

Derudover vil der i løbet af de næste otte uger være læsermøder med forskellige emner, en stor konkurrence i Lokalavisen Nyborg kaldet "Nyborg går i gult", hvor den virksomhed, forretning eller privatperson, der er gået mest Tour-amok, kåres, og til sidst men ikke mindst det største og mest vovede projekt af dem alle.

Ambitionen er at skabe et projekt, avisen og borgerne i Nyborg Kommune kan være fælles om, og som skal signalere Tour de France, er synligt i gadebilledet og som kan skabe begejstring. Og det kræver netop nyborgensernes hjælp for at blive en succes.

Det går ud på at skabe en solcykel, der kan ses fra luften ved hjælp af brugte mælkekartoner, der males gule og sættes sammen til et gigantisk billede ved hjælp af en lokal kunstner.

Opgaven for den enkelte består i at gemme sine brugte mælkekartoner og male dem gule med en vandfast gul farve. Herefter arrangerer avisen et møde, hvor man kan medbringe kartonerne og være med til at skabe det enorme billede under kyndig vejledning. Her kan både skoler, daginstitutioner og andre være med til at bringe Nyborg på det gule landkort under Tour de France.

Den kæmpe cykel bliver sat op på engen foran Nyborg Private Realskole og bliver forhåbentlig synlig for de flere millioner seere, der den 2. juli følger med, når Tour de France feltet når til Nyborg.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Kæmpelager af tyvekoster fundet i landsby: Brødre tiltalt for så mange forhold, at anklageren var ved at miste pusten

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Odense

Politiet fangede brandstiftere på film: Nu er to mænd anholdt

Erhverv For abonnenter

Hummer og hjortekød gav røde tal: Grossist på havnen hårdt ramt af nedlukninger

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere udsat for asbeststøv trods løfte om sikre arbejdsforhold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Odense

Lokale projekter: Søg om dette års Borgerne Bestemmer-penge

Annonce