Annonce
Odense

Fire ens - og en anderledes

Bent Sørensen har sendt os et foto af sin kandidat: John Doe Teatret, alias Jesper Dupont og Michael Grønnemose.

Festivalen er godt i gang - det samme er publikum, der sender indstillinger

Indstillingerne til årets Klods-Hans Pris på 25.000 kr. er begyndt at strømme ind, og dagens høst gælder næsten alle John Doe Teatrets forestilling "Klods-Hans", der blev opført på Møntergården i søndags og spiller igen søndag 23. august kl. 11 og 13. Blandt andet skriver Henrik Olsen, som skriver: "De morer og rører alle, store som små, og et engagement som deres skal man lede længe efter."

Ikke færre end fire læsere har sendt tilsvarende indstillinger af John Doe Teatret, men Lizzi Irene Jensen har en anden kandidat. Hun skriver:

"I torsdags var jeg i Uteater for at høre Virga, og sikken magisk oplevelse! Et yderst fortryllende instrument og forunderlige poetiske tekster. Man blev ført ind i et univers af æteriske lydlandskaber og sansemættet natur, hvor man blot var dig og mig og jorden. Det var den smukkeste, mest bevægende oplevelse og en helt fantastisk start til en uge med (forhåbentligt) mange oplevelser. Derfor bør Virga helt klart komme i betragtning til Klods-Hans Prisen."

Virga spillede på Uteater torsdag 13. august, men var en del af H.C. Andersen Festivals, selv om denne først blev skudt oficielt i gang i søndags, så indstillingen er noteret på den forhåbentlig snart lange liste.

Ud over kabaretbilletter kan de, der indstiller, nu i øvrigt også vinde 8x2 flasker italiensk festivalrødvin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce