Annonce
Erhverv

Fire-dages uge i en krisetid - medarbejderne fik det afgørende ord

Bo Kønskov og hans bedre halvdel Charlotte har skullet vænne sig til at jonglere mellem at være på job og samtidigt passe fem-årige Billy (den lyshårede dreng), der - indtil i onsdags - ikke kunne komme i SFO. Heldigvis har Billys god ven Eskild været forbi for at lege. Foto: Christian Nordholt
It-virksomheden Abtion har i et lille års tid implementeret firedages uge - uden at gå op i timer og ned i gage - og nu bliver den permanent. Midt i coronakrisen er alle dog gået midlertidigt ned i løn, selv om omsætningen for marts oversteg alt.
Annonce

Faste arbejdsmoduler, faste pauser og fri hver fredag.

Det har været tre meget håndfaste fixpunkter hos it-virksomheden Abtion i det seneste lille års tid. Tre chefer og en stab på godt 40 it-designere og ditto udviklere kastede sig i sommer ud i eksperiment firedages uge for at finde ud af, om man kan være lige så produktiv på fire dage som på fem. Vel at mærke til den samme løn.

Det korte svar er ja. Det kan man. Også på en hjemmerarbejdsplads i en coronatid - hvor lønnen dog midlertidigt har fået et tryk i nedadgående retning.

Vi lavede en anonym afstemning blandt vores medarbejdere, så vi undgik, at folk følte gruppepres, og der var der kun to, der ikke mente, at fire-dages-ugen gav mening. Derfor vandt fire-dages-ugen, og jeg kan jo se, at nogle af alle de ekspertråd, der kommer i øjeblikket, handler om, at folk skal huske at arbejde i intervaller og tage hyppige pauser - ellers brænder de ud.

Bo Kønskov, partner i Abtion

Annonce

Coronaen væltede alt

Det var ganske vist ikke firedages ugen, der stod forrest i it-chef Bo Kønskovs tankerække, da Mette Frederiksen den 11. marts sagde "så-går-vi-hjem-og-bliver-hjemme" til stort set hele det danske samfund.

- Jeg skænkede ikke fire-dages-ugen en tanke. Coronaen væltede det hele, vendte op og ned på absolut alting, selv om jeg - med fare for at lyde meget naiv - i første omgang ikke tænkte, at vores virksomhed kunne været truet på sin eksistens, siger Bo Kønskov.

Han er en af de tre partnere i Abtion, som har 12 år og lutter fremgang på bagen. Abtion designer hjemmesider, udvikler apps og laver alle-hånde-software-design, og krise, sparerunder og fyringer har aldrig svirpet til den branche. Den har tværtimod været vant til at kappes om medarbejdere, og det var en af grundene til, at firedages ugen blev født i sensommeren 2019, fordi flere medarbejdere hellere ville have mere fritid end mere i løn.

- Vi havde besluttet, at vi skulle tage den endelige beslutning om firedages ugen efter marts måned. Da kunne vi se, om det var bæredygtigt - om vi kunne få timer og opgaver nok igennem - og da havde vi tilstrækkeligt grundlag til at træffe en beslutning på, siger Abtion-chefen.

Annonce

Hurra for Pokémon

Coronaen var begyndt at spøge i Abtion i ugerne op til den 11. marts.

- Vi havde talt om, at vi skulle bede folk om at arbejde hjemmefra. Vi ville tage vores forholdsregler, for bliver alle mand hos os syge, lægger det virksomheden ned, og folk er vant til at arbejde hjemmefra, så den del har slet ikke været noget problem for os, siger Bo Kønskov.

Da meldingen fra Mette Frederiksen kom, rykkede alle mand hver til sit, og Bo Kønskov indtog sit kontorlokale i kælderen i huset på Bolbro, hvor han hurtigt blev mere end sædvanligt glad for Pokémon. For fem-årige Billy kunne ikke komme i SFO, og selv om hustruen Charlotte også har været hjemme i perioder, har Pokémon været en solid håndsrækning.

- Heldigvis er Billy fem år, så han kan forstå, når man siger, at man sidder i et møde og lige skal have lidt ro. Men vi har mange medarbejdere med endnu mindre børn, og vi har fra start talt åbent om, hvad folk har haft af udfordringer. Det har i det hele taget været vores indstilling hele tiden at tale åbent om det, der sker - også i virksomheden, siger it-chefen, som efter nogle uger rykkede op i køkkenet, fordi han var ved at få flip af at sidde i en kælder.

Abtion

Abtion er en software-virksomhed, der laver skræddersyet teknologi til f.eks mobile applikationer, hjemmesider og spil.

Virksomheden har 45 medarbejdere og kontorer i Odense og København.
De ansatte tæller it-programmører, udviklere og designere.
I 2019 begyndte Abtion at jagte spildtid i arbejdsdagen og eksperimentere med arbejdsugen.
Medarbejderne gik ned i timer - fra 37 til 30 om ugen - men ikke i løn og fik fri hver fredag.
Eksempler på kunder og opgaver:

Bones: et interaktivt menukort samt et system, så køkkenerne kan holde øje med, om salatbarerne er fyldte og friske.

Sennheiser: et system, så flyveledere over hele verden selv kan designe og bestille de højt specialiserede headsets, som flyvelederne bruger.

Mærsk Oil (i dag Total): en app, så virksomhedens 200 topledere i 43 lande kan kommunikere internt

Annonce

Anonym afstemning

For Abtions ledelse stod den verdensøkonomiske dagsorden hurtigt med flammeskrift på væggene. Her og nu er der intet problem, for ordrebøgerne er fyldt i nogle måneder, men kunder som restauranter og bilforhandlere er ramt meget hårdt, og derfor er ordrebogen mod sædvane ikke fyldt sommeren over. Derfor har Bo Kønskov og hans to partnere bedt samtlige medarbejdere om midlertidigt at gå tyve procent ned i løn.

- Det kunne se underligt ud, når vi i marts havde endnu en omsætningsrekord - faktisk den største måned, vi nogen sinde har haft i firmaets historie. Men vi forsøger at have rettidig omhu, og alle mand sagde ja. Det tog meget, meget kort tid, og det er vi dybt taknemmelige for, og det er da også midlertidigt. Jeg tror på, at den digitaliserede verden bliver endnu mere digitaliseret på den anden side af krisen, siger Bo Kønskov, der også selv er gået ned i gage.

Og midt i det hele har firedages ugen og den strukturerede måde at arbejde på i den grad vist sit værd på hjemmearbejdspladserne, mener han. Pomodoro-teknikken, hvis kerne er at arbejde i faste intervaller, har været fast implementeret i trekvart år, og viser sin styrke, fordi det på en hjemmearbejdsplads mere end nogensinde er nødvendigt at kunne strukturere sin dag og huske at holde pauser.

- Vi havde nogle dage, hvor vi ærligt talt ikke vidste, hvilken vej, rorpinden skulle drejes. Vi snakkede om, at det måske var bedre at arbejde fem dage, men kun seks timer om dagen for at støtte op om kolleger med børn. Vi lavede en anonym afstemning blandt vores medarbejdere, så vi undgik, at folk følte gruppepres, og der var der kun to, der ikke mente, at fire-dages-ugen gav mening. Derfor vandt fire-dages-ugen, og jeg kan jo se, at nogle af alle de ekspertråd, der kommer i øjeblikket, handler om, at folk skal huske at arbejde i intervaller og tage hyppige pauser - ellers brænder de ud. Det er netop den teknik og den måde, vi hele tiden har arbejdet med, siger Bo Kønskov.

Med corona-krisen har fire-dages-ugen stået sin endelige prøve i Abtion. Efter trekvart års indkøring og jagt på spildtid bliver den fremover fast implementeret i virksomheden, hvis chefer og ansatte normalt er fordelt på et kontor i Odense og et i København. Hvor længe staben skal være fordelt på 45 hjemmekontorer, er der ingen, der ved noget om, men ét ligger fast: Alle mand arbejder fra mandag til torsdag og holder fri om fredagen. Også cheferne.

Da Mette Frederiksen lukkede Danmark, rykkede samtlige medarbejdere i Abtion hjem, også Bo Kønskov. De første uger sad han i sit kontor i kælderen - men til sidst fik han flip af at sidde der, så nu er han rykket op i stueetagen. Foto: Christian Nordholt

Brødtekst

Lego og Pokemon er to store favoritter for både far og søn - den ene kan dykke ned i at bygge, den anden kan få tid til at arbejde, og ind imellem kan de begge to både bygge eller drøne ud og fange pokemon'er. Foto: Christian Nordholt

Trods alle tiders omsætningsrekord i marts er både Bo Kønskov, hans to partnere og alle medarbejdere i Abtion gået tyve procednt ned i løn. - Vi forsøger at udvise rettidig omhu, siger it-chefen, hvis 12 år gamle virksomhed aldrig har oplevet andet end fremgang. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce