Annonce
Fyn

Fire coronasmittede er i kritisk tilstand i regionen

Der er nu fire alvorligt syge coronapatienter i regionen. Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters
Fire personer i Region Syddanmark er nu så syge af coronavirus, at de ligger på intensivafdeling. Onsdag var tallet to. Samtidig steg antallet af indlagte i regionen fra 12 onsdag til 15 torsdag. På landsplan er der nu 153 indlagte. Seks er døde.

Sag: Fire syddanskere er så alvorligt syge af coronavirus, at de ligger på intensivafdeling i respirator. Det oplyser Region Syddanmark torsdag middag. Dermed blev antallet af kritiske patienter fordoblet fra to onsdag til fire torsdag. Samtidig steg antallet af indlagte fra 12 onsdag til 15 torsdag.

På landsplan er antallet af indlagte næsten fordoblet på to dage. Tirsdag var tallet 82, mens der torsdag var 153 indlagte. 77 af dem bor i Region Hovedstaden. 13 af dem er på intensiv og udgør således næsten halvdelen af landets intensivpatienter. Dem var der torsdag 30 af. Samtidig steg antallet af døde fra fire onsdag til seks torsdag. Ingen af dem hører under Region Syddanmark. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal dødsfaldene forstås således, at de "er registreret indenfor 60 dage efter påvist coronainfektion, men hvor den ikke nødvendigvis er den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet".

1.132 personer er nu smittet i Danmark, mens 8.746 er blevet testet.

På verdensplan var der torsdag 194.909 smittede personer, mens 7.876 var døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce