Annonce
Fyn

Fire biler stjålet: Hund blev efterladt i bur af biltyv

Fire biler er siden fredag formiddag blevet stjålet på Fyn, og i alle tilfælde havde tyven en nøgle til bilen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På under tre døgn er fire biler blevet stjålet forskellige steder på Fyn. Blandt andet blev en bil snuppet for næsen af ejeren, som var ved at bære varer ind.

Fyn: Det var ikke nødvendigt at pille ved ledningerne for at lave en kortslutning, da fire biler fredag, lørdag og søndag skiftede fører uden ejerens velvilje. Fredag formiddag fik Fyns Politi den første af weekendens fire anmeldelser om biltyveri, og det havde ifølge politiets oplysninger været forholdsvis let for biltyven at køre væk med bilen, en Opel Corsa.

Ejeren havde nemlig efterladt nøglerne til bilen på førersædet, og således kunne tyven klokken 9.45 sætte sig bag rattet og køre væk fra Bredgade i Aarup, hvor bilen holdt.

Det var muligvis først senere, tyven opdagede, at han ikke var alene i bilen. Bagest stod et bur, hvori bilejerens hund befandt sig. Den blev senere fundet, sammen med genstande fra bilen, ved Kvismosevej i Tommerup.

Hunden blev kørt tilbage til sin ejer, og bilen blev senere fundet på Malervænget i Assens.

Den sorte Suzuki Splash, som ved midnat natten til lørdag blev stjålet på Svendborgvej i den sydlige del af Odense, er endnu ikke fundet. Ejeren af bilen havde parkeret den og var klokken 00.01 ved at bære varer ind fra bilen, da en mand pludselig satte sig ind i bilen og kørte af sted. Bilen har registreringsnummer BX 32668.

Annonce

Tyv gik selv ind og tog nøglen

Politiet efterlyser også fortsat en Chevrolet Spark med registreringsnummer EF 56902. Den blev stjålet søndag klokken 16 fra en adresse på Kirsebærgrenen ved Blangstedgård. Her havde bilens ejer midt på dagen bemærket, at det bankede på døren, og hendes hund havde gøet højt. Men først senere på dagen blev hun opmærksom på, at nogen havde været inde i hendes lejlighed og snuppet bilnøglen fra et nøgleskab i entreen.

Kort tid efter var det ejeren af en grå VW Touran Van med registreringsnummer FK 91760, der mistede sin bil. Den blev stjålet fra Stærmosevej i Tommerup søndag klokken 17.30, og også her kunne tyven køre fra stedet ved hjælp af en nøgle til bilen.

Oplysninger om de stjålne biler kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce