Annonce
Odense

Fire anholdt for tricktyverier: Skabte forvirring og stjal punge fra en rygsæk og en sovende

Arkivfoto: Michael Bager

De fire formodede gerningsmænd er udenlandske statsborgere og yngre mænd.

Odense: Natten til mandag har fire gerningsmænd begået flere tricktyverier forskellige steder i Odense C.

- Det er udenlandske statsborgere og asylansøgere i Danmark. De er fra Marokko, som det fremgår af døgnrapporten. Og det er yngre mænd, siger Anders Furbo Therkelsen, vagthavende ved Fyns Politi.

Det første tricktyveri var på Vestergade klokken 00.50. Her skabte de fire gerningsmænd forvirring ved at gå tæt på anmelderen og opføre sig anmasende. Derved lykkedes det dem at stjæle en pung fra anmelderens taske.

- Den forurettede løber efter dem. Det får dem til at kaste pungen fra sig, dog uden dankort i, siger vagtchefen.

Fyns Politi bliver kontaktet, og det lykkedes dem at få fat på de fire tricktyve, og sammen med anmelderen fra tricktyveriet på Vestergade får de udpeget og anholdt tyvene. På gerningsmændene finder de endnu et hævekort, der ikke tilhører dem. Det har de, i mellemtiden fra det første tricktyveri til deres anholdelse, også stjålet.

- De har taget det fra en, der lå og sov ude på gaden på Vindegade, siger Anders Furbo Therkelsen.

Udover de to tricktyverier har de formodede gerningsmænd også gjort sig skyldige i forsøg på tyveri. Den forurettede fra Vestergade var i selskab med en kammerat, og ham forsøgte tricktyvene også at franarre en pung.

- De skal afhøres, og så skal der findes ud af, hvad der skal ske med dem, eftersom de er udenlandske statsborgere, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce