Annonce
Nordfyn

Fire år mere: Meget mere Morten

I de over to timer, hvor stemmerne fra de 13 nordfynske valgsteder blev vist på storskærm på Bogense Rådhus, var Morten Andersens blik stort set kun ét sted - og på intet tidspunkt var der tvivl om resultatet. På billedet er han i selskab med sin hustru Dea Skaarup. Foto: Vibeke Volder
Morten Andersen (V) var i forvejen den nuværende borgmester på Fyn, som havde siddet længst - og nu får han helt som forventet endnu fire år som borgmester på Nordfyn.

Nordfyn: Med hustruen Dea Skaarup ved sin side, kunne Morten Andersen med lidt forsinkelse - da resultaterne fra Otterup lod vente på sig - tirsdag aften glæde sig over, at det bliver til endnu fire år som borgmester i Nordfyns Kommune.

Ikke jordens største overraskelse. Faktisk var det så forventet, at det hos visse bookmakerne slet ikke lod sig gøre at spille på, om han ville fortsætte.

Mest bemærkelsesværdigt endte måske med at blive, at Venstre for fjerde kommunalvalg i træk går frem.

Annonce

- Det er ikke sket for Venstre i andre kommuner, udbrød Morten Andersen, der altid gør en dyd ud af at fordybe sig i tal og statistik.

Fremgang igen

At Venstre fik 12 mandater og ikke 13 som sidste gang hænger sammen med det sindrige system omkring valgforbund. Isoleret set fik Venstre flere stemmer end for fire år siden. Morten Andersen i forvejen den nuværende fynske borgmester, som har siddet længst, 12 år til nytår - og nu har han så udsigt til yderligere fire år.

Tingene var vist afstemt på forhånd, må man forstå. I hvert fald gik der ikke lang tid, før Morten Andersen var klar til at fortælle, hvor hovedparten af brikkerne skal lægges efter valget. Foto: Vibeke Volder

Eller så lang tid mere, at nogle sikkert fristes til trække ordet bykonge frem. En titel, han finder negativt ladet. Han har altid betonet, at han ønsker at være borgmester for alle borgere og i kommunalbestyrelsen foranstalte et så bredt samarbejde som muligt. Hvad den seneste valgperiode også har afspejlet, hvor alle budgetter er vedtaget i bred enighed.

Det har aldrig været min hensigt at sikre absolut flertal. Jeg er altid gået efter at lave brede aftaler, fordi det tjener kommunen bedst, sagde han.

Morten Andersen, borgmester Nordfyns Kommune

- Det har aldrig været min hensigt at sikre absolut flertal. Jeg er altid gået efter at lave brede aftaler, fordi det tjener kommunen bedst, sagde han.

Annonce

Det sikre valg

Denne gang er han gået til valg på sloganet "Det sikre valg". Men det betyder ikke, forsikrede han straks efter valgresultatet, at der nødvendigvis skal køres i samme spor. Det ligger i sagens natur, at der løbende skal ske udvikling og ændringer i en så stor organisation, som en kommune er.

I en kort evaluering af valgkampen sagde han, at han undervejs var blevet overrasket over nogle af de emner, som kom til at stå højst på dagsordenen. På den måde har det for ham været en lidt anderledes valgkamp.

Dog kan man tilføje, blev slutningen den samme, som den også har været de seneste valg. Morten Andersen er borgmester i Nordfyns Kommune. På den anden side af midnat trådte han frem og bekendtgjorde, hvad alle godt vidste på forhånd.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce