Annonce
Odense

Fire år med Odense stx og hf har givet pote

Formanden for Odense stx og hf, samt rektor for Mulernes Legatskole, Torben Jakobsen, var i den grad gået "all-in" på sejladstemaet ved dette års OS Regatta. Foto: Victor Juul Grønbæk
OS Regatta udspringer af det nu fire-årige samarbejde mellem de fire almene gymnasier i Odense. I følge formanden for OS, er der kun fordele at høste fra samarbejdet.
Annonce

Siden 2015 har Mulernes Legatskole, Sct. Knuds Gymnasium, Odense Katedralskole og Tornbjerg Gymnasium været en del af et samarbejde, der har ført til en række aktiviteter under fællesnavnet Odense stx og hf (forkortet OS).

Grundtanken bag samarbejdet har været, at man kan opnå mere sammen end hver for sig. I stedet for at gymnasierne internt kæmper mod hinanden, har OS skabt grobund for en række faglige tilbud og sociale arrangementer, som de enkelte gymnasier normalt ikke ville have ressourcerne til.

I ligelighedens ånd går formandsskabet på skift mellem de fire gymnasier. Dette års formand, Torben Jakobsen, der til dagligt også er rektor på Mulernes Legatskole.

Ifølge formanden, er OS-samarbejdet et tiltag, der har kommet både elever og underviserne til gode.

- Jeg er virkelig kritisk over for den øgede konkurrence blandt ungdomsuddannelserne, vi ser i dag. Havde vi ikke undgået dette samarbejde og bare lade stå til, skulle vi alle bruge en masse dum og tom energi og midler på at bekrige hinanden. Det er jo fjollet, når der i forvejen er sparet så meget på området, fortæller Torben Jakobsen.

Annonce

Regattaen binder gymnasierne sammen

Et resultat af det tætte samarbejde er det årlige OS Regatta, der første fredag i maj siden 2015 har ladet eleverne konkurrere i forskellige discipliner, herunder hovedkonkurrencen i dragebådsejladsen.

Ifølge Torben Jakobsen er de intense konkurrencer og festlige arrangement med til at binde gymnasierne sammen internt.

- Det giver en kæmpe "vi-fornemmelse", at både elever, lærere, pedeller osv. kan skabe det her sammen og dyste i den gode ånd. Regattaen er på en måde beviset for OS-samarbejdets succes, fortæller formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce