Annonce
Sport

Fiorentina snydt i Munchen

Fiorentinas Massimo Gobbi (t.h.) får rødt kort efter et sammenstød med Bayerns Arjan Robben. Dommer Tom Henning Øvrebø og hans kollegaer på linjerne kom i den grad i fokus i München.

Hjemmeholdene vandt 2-1 i Champions League. Men hvor Porto slog kapital af Arsenals fejl, fik Bayern Munchen stor hjælp fra dommer Tom Henning Øvrebø

Fodbold, Bayern Munchen2 - Fiorentina1, Champions League, ottendedelsfinale, første kamp, : Bayern Munchen fik sejren på 2-1 over Fiorentina foræret.

For Bayerns Ivica Olic var mindst en meter offside, da han med et par minutter igen bragte sydtyskerne i front. Det behøvede man ikke engang en langsom gengivelse for at kunne se.

Samtidig var straffesparket til Bayern Munchen og udvisningen af Fiorentinas Massimo Gobbi ikke udiskuterbare.

Men Fiorentina står stadig med gode muligheder for avancement takket være et mål fra Per Krøldrup, der i kampen fik hovedrollen i fodboldens version af H.C. Andersen-eventyret "Den grimme ælling".

For først begik han det straffespark, som Arjen Robben sikkert scorede på lige inden pausen, og så sørgede han for udligningen fire spilleminutter senere. Det første Fiorentina-mål i denne måned.

Det sydtyske fodboldfolk havde trodset de 10 minusgrader for at se, om Bayern Munchen nu kunne forlænge den sejrsstime, som de tyske medier inden kampen diskuterede om var 11 eller 12 kampe lang.

Annonce
Danske Nicklas Bendtner (t.h.) og Arsenal snublede på Estadio Dragao i Porto, hvor hjemmeholdet tog stikket hjem. Her er danskeren i duel med FC Portos Fernando Reges.

Krødrup i hovedrolle

Lige omkring pausen trådte Per Krøldrup så for alvor ind på scenen.

For først gjorde den danske midterforsvarer sig så bred, at dommer Tom Henning Øvrebø følte sig kaldet til at fløjte for straffespark. Efter en god tænkepause, og mens Mario Gomez jublede over sin første scoring i nærmest umindelige tider.

Det lignede mere en screening end end strafbar forseelse, hvad Per Krøldrup i den situation var ude i.

Han gjorde dog skaden god igen, da han udnyttede den gode plads omkring sig til at udligne på en hjørnesparksbold, der var lidt rundt i feltet, inden den havnede hos Per Krøldrup.

Fabianski-kiks

I onsdagens anden ottendedelsfinale vandt Porto 2-1 hjemme over Arsenal i en kamp, hvor Nicklas Bendtner fik 82 minutter på banen uden de store udfoldelser.

I det nederlag præsterede den genkomne Arsenal-forsvarer Sol Campbell det modsatte af Per Krøldrup: at skifte rollen som helt ud med den som skurk.

Sol Campbell udlignede til 1-1, men gav også Porto alle muligheder for føringsmålet, da han i eget felt lagde bolden tilbage til målmand Lukasz Fabianski, der samlede op. Og dermed gav Porto et indirekte forsvar, som hurtigt og kvikt blev omsat til mål af Falcao.

Den største synder i Arsenal var dog Lukasz Fabinanski, der også må tage portugisernes føringsmål på sin kappe, da han lod en ganske ordinær centring i en meters højde fra venstrekanten Silvestre Varela smutte mellem sine hænder og i mål.

De resterende fire kvartfinaler i Champions League spilles i næste uge. Tirsdag tager Stuttgart imod Barcelona, mens Olympiacos er vært for Bordeaux. Onsdag spilles opgørene CSKA Moskva-Sevilla og Inter-Chelsea.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce