Annonce
Nordfyn

Fiona-grunden: Boliger, bypark og kulturhus

Sådan kan en del af Fiona-grunden komme til at se ud, hvis kommunalbestyrelsen siger ja til et skitseforslag, der rummer et stort varieret boligområde, bypark og kulturhus. Illustration: Cowi/Nordfyns Kommune.

Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til et forslag, der omdanner den gamle Fiona-grund i Bogense til et nyt aktivt byrum

I over et århundrede larmede og brummede det fra de gamle og store produktionshaller på Fiona-fabrikken - Bogensens industrielle fyrtårn. De seneste år, siden fabrikkens konkurs i 2013, har tystheden og et begyndende forfald sat sig på den cirka 30.000 kvadratmeter store grund i byens midte. Om få år vil området, som i dag er kommunalt ejet, rejse sig som en fugl Phoenix af asken med moderne boliger, bypark, udendørs teater og kulturhus.

Men det kræver, akommunalbestyrelsen i morgen, torsdag, siger ja til et skitseforslag, som rådgivningsfirmaet Cowi har udarbejdet og fremlagt, bl.a. på baggrund af de mange tilkendegivelser, der kom i den offentlige høringsperiode.

- Det er ikke noget, der etableres fra den ene dag til den anden. Det kommer til at ske gradvist, men et realistisk bud er, at det hele vil være fikst og færdigt i 2020, siger borgmester Morten Andersen (V).

Læs hele historien og om fremtidsplanerne for Fiona-grunden i Fyens Stiftstidende i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce