Annonce
Sydfyn

Fint besøg: Transportminister holder tale til ny færges dåb i Marstal

Ærøs nye færge skal fejres lørdag den 30. november. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Både borgmester og minister er blandt talerne ved Ærøexpressens dåb i Marstal lørdag den 30. november.

Marstal: Der er fint besøg fra den politiske top, når Ærøexpressens nye færge skal døbes lørdag den 30. november. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har nemlig meldt sin ankomst og er en af de i alt syv personer, der skal holde tale ved festlighederne på Marstal Havn. Det fremgår af et program, som rederiet har sendt til avisen.

Ifølge programmet begynder festlighederne klokken 12 med, at festteltet åbner og skonnerten Meta anløber med gæster fra Langeland. Klokken 13 byder formand for rederiets bestyrelse Christian Holm velkommen, og derefter vil gudmor Inge Halmø døbe den nye færge.

Herefter er der taler fra de øvrige inviterede spidser, som udover transportministeren er borgmester på Ærø Ole Wej Petersen (S), repræsentant for ”Færgegruppen” Knud Bøttiger, turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken og endelig Carl Erik Kristensen, direktør for Hvide Sande Skibsværft.

Festlighederne afsluttes med et festfyrværkeri af fyrværker Jon Møller klokken 17, hvorefter der inviteres til fest i teltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce