Annonce
Erhverv

Finske firmaer på fynsk charmeoffensiv

Den finske delegation besøgte onsdag bl.a. OUH. Foto: Jeppe Karlsson

Finner satser på digitale apoteker og sensorer i ældreboliger og søger inspiration i Odense med minister i spidsen.

Sammen med 15 virksomheder er Finlands udenrigshandels- og udviklingsminister, Anne-Mari Virolainen, i disse dage på besøg i Odense. Blandt virksomhederne er Remomedi og MariCare, to virksomheder, som vil have hul på et fynsk marked, hvor velfærdsteknologi er i vækst.

Remomedi vil gøre det muligt at bestille medicin via en app, og MariCare vil sikre ældres hjem med sensorer.

- Odense er nøgleby for os, når vi kigger på Danmark. Her er vækst inden for velfærdsteknologi, og derfor vil vi gerne investere her. Samtidig er byen meget fremsynet i forhold til at tage ny teknologi i brug, siger salgschef i MariCare, Mervi Peltonen.

Administrerende direktør for Remomedi, Kari Paukkeri, vil digitalisere apotekerne og ser mange ligheder mellem Danmak og Finland. Foto: Jeppe Karlsson.
Annonce

Apoteker bliver digitale

Apotek-appen Remomedi vil gøre det muligt for den enkelte at tale med apoteket via mobilen og bestille medicin - for derefter at kunne hente medicinen i en pakkeboks eller få den leveret til døren. Det er virksomhedens ambition at hjælpe danske apoteker til at blive mere digitale.

- Det er første gang, vi prøver at sælge konceptet uden for Finland. Grunden til, vi satser på Danmark, er, at landet ligner Finland. Apotekerne fungerer på samme måde her, siger administrerende direktør for Remomedi, Kari Paukkeri.

Annonce

Sensorer skal hjælpe ældre

MariCare sælger sensorer, der kan registrere og fortælle plejepersonalet, hvis en ældre beboer er faldet i sit hjem. Virksomheden har i dag et kontor i Middelfart, og et af firmaets produkter findes allerede i enkelte ældreboliger på Fyn. Men nu skal næste produkt sælges. - Vi er interesseret i at blive en del af den velfærdsteknologiske klynge, som Odense er kendt for. Vi er allerede på det danske marked, men vi vil gerne samarbejde og sælge endnu mere her til, siger salgschef Mervi Peltonen.

Annonce

Finsk minister positiv

Udenrigshandels- og udviklingsminister i Finland, Anne-Mari Virolainen, er rejst med de 15 virksomheder til Danmark for at sætte fokus på, hvad Finlands tech-virksomheder kan tilbyde inden for velfærdsteknologi.

- Vi er i Danmark for at finde forretningsmuligheder til vores virksomheder. Danmark og Finland ligner hinanden. Derfor er det et interessant marked for os. Mange af virksomhederne har allerede skabt god kontakter, siger ministeren.

Den finske delegation besøgte også OUH, hvor finnerne var populære gæster. For hospitalet vil gerne samarbejde med de finske virksomheder, som er langt fremme på området.

- Mange af de finske virksomheder inden for velfærd er enormt dygtige. De har været gode til at flytte sig over i den digitale verden. Og det betyder meget, at de udvikler deres løsninger i et miljø, som ligner det danske, siger chefkonsulent i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH, Claus Duedal Pedersen.

Under besøget i Odense skal virksomhederne pitche deres ideer foran et panel af erfarne erhvervsfolk, som efterfølgende vil give gode råd til, hvordan virksomhederne kan få succes på Fyn og i Danmark. Besøget slutter torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce