Annonce
Udland

Finsk politi efterforsker hvidvask for flere millioner euro

To personer er foreløbigt anholdt i en sag om hvidvask for millioner af euro, oplyser finsk politi.

Politiet og skattemyndighederne i Finland undersøger en sag om "grov hvidvask", oplyser politiet.

Mindst én virksomhed registreret i Finland mistænkes for at have hvidvasket "flere millioner euro", begået skattesvig og benyttet sort arbejde.

Det oplyser finsk politi til mediet Yle Nyheter.

Virksomheden var omdrejningspunktet i en omfattende politiaktion lørdag i den finske by Pargas, hvor mindst 100 betjente deltog.

Adskillige ejendomme blev ransaget, syv personer blev taget med til afhøring, og to personer er foreløbigt blevet anholdt.

- Vi undersøger en sag om grov hvidvask. Det er et ganske omfattende tilfælde, som også har tråde til udlandet. Vi kommer til at anmode om hjælp fra politiet i andre lande, siger kriminalinspektør Markku Ranta-aho til mediet.

Virksomheden, politiet undersøger, er registreret i Finland, men politiet formoder, at ejerne befinder sig i et andet EU-land.

Kriminalinspektøren fortæller, at aktionen har været "tidskrævende at arrangere", og at politiet samarbejder med politiet i andre lande samt med skattemyndighederne i Finland.

Det svenske nyhedsbureau TT skriver, at kystbevogtningen i området bidrog til operationen med både, fly og helikoptere.

Flere øjenvidner fortæller til Yle Nyheter, at betjentene var bevæbnede og maskerede.

Et af øjenvidnerne, landmanden Thomas Willberg, blev lørdag morgen stoppet af politiet, da han kom kørende i sin bil. Han fortæller, at han ikke "rigtig vidste, om man var med i en film, eller om man stadig sov".

I forbindelse med politiaktionen er der indført flyforbud over området. Det trådte i kraft lørdag klokken 05.00 og gælder frem til mandag klokken 15.00.

Politiet håber at være færdige med ransagningerne i løbet af søndagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];