Annonce
Middelfart

Finnjolle-DM sejles ved Middelfart

DM i finnjolle afvikles ved Middelfart. PR foto

Middelfart/Gamborg: De tre lokale finnjollesejlere Martin Mikkelsen, Karsten Svenningsen og Carsten Bach Matthiesen får hård modstand, når danmarksmesterskaberne i finnjolle afvikles ved marinaen i Middelfart senere på måneden.

I alt kommer der 36 finnjollesejlere og deltager i det såkaldte "åbne mesterskab", hvilket betyder, at også udlændinge kan deltage. 15 af sejlerne kommer således fra Norge, Sverige, Tyskland og Holland.

Ud over de stærkeste danskere - blandt andet sidste års danmarksmester, Otto Strandvig - har den tidligere verdensmester Thomas Schmidt fra Tyskland således også meldt sin ankomst. Han var gennem mange år én af de førende i verden inden for finnjolle-sejlads og har således et verdensmesterskab bag sig tilbage fra 1988.

Der sejles indledende runder torsdag 16. august og fredag 17. august. Disse sejladser vil foregå i Gamborg Fjord. Og lørdag 18. august sejles afsluttende sejladser lige ud for molen, hvor publikum kan følge sejladserne på tæt hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce