Annonce
Fødselsdag

Finne fløj til tops i dansk erhvervsliv. Jukka Pertola fylder 60

Jukka Pertola (til venstre) var ansat Siemens i næsten tre årtier og er stadig tilknyttet industrikæmpens danske bestyrelser. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jukka Pertola har krydset landegrænser otte gange med sin familie, så han er bekendt med at flytte sig i øst, vest, syd og nord.

I hans erhvervskarriere har bevægelsen til gengæld været opad. Jukka Pertola, der onsdag den 19. februar fylder 60 år, er en af de højest placerede erhvervsledere i Danmark med formandsposter i virksomheder med op mod 10.000 ansatte og mange, mange milliarder i omsætning.

Han er født, opvokset og uddannet i Finland, hvor han læste til elektronikingeniør i hovedstaden, Helsinki.

Som nyuddannet blev Jukka Pertola i 1984 ansat i den tyske industrikæmpe Siemens, og de to skulle følges ad de næste tre årtier. Han var forbi stillinger i Belgien og Tyskland foruden hjemlandet, inden han i 1998 for første gang kom til Danmark.

I 2002 blev han - efter endnu et kort ophold i Tyskland - udnævnt til chef for Siemens' danske kontor i Ballerup.

Her slog han og familien rødder og blev i hele 15 år. Og efter at være stoppet som direktør som 58-årig har Jukka Pertola beholdt adressen i Danmark og helliget sig bestyrelsesarbejde.

Endda i sådan en grad, at han sidste år blev kåret af Børsen som den næstmest betydningsfulde bestyrelsesformand herhjemme.

I dag er han formand for forsikringskæmpen Tryg samt for vindmølleselskabet Siemens Gamesas danske afdelinger. Også de mindre teknologivirksomheder GomSpace, Asetek og IoT Denmark har sat ham i spidsen for bestyrelsen. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce