Annonce
Navne

Finn Laudrup banede vejen for sønnerne. Nu fylder han 75

Finn Laudrup lavede mål for både Brøndby og landsholdet, men hans vigtigste aftryk på dansk fodboldhistorie er velsagtens sønnerne Michael og Brian, der skrev Laudrup-navnet ind i dansk fodboldhistorie med blæk. (Arkivfoto) Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
Annonce

En elegant, driblestærk og målfarlig højre innerwing. Sådan beskrives han i Den Store Danske.

Det er ikke Lionel Messi, der er tale om, men en ældre herre, der fredag den 31. juli fejrer sin 75-års fødselsdag. Finn Laudrup startede i Vanløse IF i 1960'erne, inden han gjorde karriere i Brønshøj, Brøndby IF og Kjøbenhavns Boldklub.

Han var også et kort ophold i udlandet, hvor han spillede for østrigske Wiener Sport-Club. I Brøndby tiltrådte Finn Laudrup i 1973 som spillende træner, og allerede året efter blev en oprykning til bedste række sikret.

Han forlod dog senere trænerposten og skiftede i 1976 til KB. Hjemveen meldte sig, og i 1980 vendte Finn Laudrup tilbage til Brøndby i et enkelt år, inden han gjorde plads til sønnen Michael, der fik debut i 1982.

Finn Laudrup fik aldrig nogen funklende karriere på landsholdet. Indtil 1971 havde Dansk Boldspil-Union (DBU) en regel om, at professionelle spillere ikke måtte spille for landsholdet. Han nåede alligevel at score seks mål i 19 kampe i den rød-hvide trøje - heriblandt et hattrick, da Danmark vandt 14-2 over Island i 1967.

Og nogle kalder ham sin generations største spiller. Når det så er sagt, er det nok nærmere hans to sønner, der har sat det største aftryk på dansk fodboldhistorie.

Michael Laudrup spillede 167 gange for Barcelona og senere 62 gange for Real Madrid i den spanske Primera Division. Brian Laudrup brillerede især for skotske Rangers i en tid, hvor klubben dominerede skotsk fodbold. Brian blev også blev EM-vinder med Danmark i 1992.

Til sammen nåede de 186 landskampe. Børnebørnene Andreas og Mads har også begge spillet professionelt, og i fællesskab har hele familien bidraget til, at Laudrup-navnet er mejslet ind i Danmarks fodboldhistorie. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce