Annonce
Nordfyn

Fingernem ferie: På Flyvesandet Camping har børnene droppet telefon og wifi for at slå strikkerekord

På Flyvesandet Camping vil børnene fingerstrikke et bånd, der skal kunne nå hele vejen rundt om campingpladsen, cirka 1,3 kilometer. Foto: Thomas Gregersen
Strikketøjet skal kunne nå alle 1350 meter rundt om campingpladsen, inden sæsonen slutter. Så lige nu fingerstrikker børn og voksne til den store uldmedalje.

Flyvesandet: - Det her er noget, der gør campingfatter glad. At se så mange børn droppe deres streaming og sociale medier for at sidde og snakke sammen på gammeldags vis. Det er fantastisk at se, hvordan børnene også er kommet meget tættere på hinanden og leger sammen på en helt anden måde ude på pladsen, når de ikke strikker, siger lejrchef Jesper Nonbo.

Hvis han skal være helt ærlig, havde han ikke regnet med, at fingerstrik kunne engagere både drenge og piger - og både danske og tyske gæster - på pladsen i den grad.

Blandt de fingerstrikkende børn er 9-årige Malou, der er blevet helt vild med at fingerstrikke. Foto: Thomas Gregersen

I det store aktivitetstelt på campingpladsen sidder 10 børn og nogle voksne med fingrene viklet ind i garn i alle regnbuens farver, og i løbet af nogle få dage har de allerede fingerstrikket mere end 100 meter kulørt bånd.

Annonce

1350 meter er målet

- Målet er at nå hele vejen rundt om campingpladsen. Det er 1350 meter, vi går efter i denne sæson, fortæller fastligger Pia Nørgaard, der har fået idéen til strikkeriet. Det er også hende, der har medbragt de store sække med garn og styrer slagets gang, når nye børn skal lære strikningens kunst.

- Jeg er ved at sælge mit hus, så der skulle ryddes op. Jeg har altid været meget kreativ og strikket en masse, så der var blevet samlet alt for meget garn sammen. Nu bliver det brugt til noget fornuftigt, og så gemmer vi det strikkede bånd, så vi måske om nogle år kan udfordre rekorden i Guiness, fortæller hun.

Christian har valgt en sort drengefarve, og selvom han aldrig har prøvet at fingerstrikke før, så har han hurtigt fået styr på teknikken. Foto: Thomas Gregersen

På Flyvesandet Camping kommer gæsterne først og fremmest for at komme tæt på områdets helt specielle natur og få stresset af.

- Vi har ikke det bedste wifi på pladsen, så der er en god mulighed for at genfinde det der nærvær og sociale liv. Det må man sige, at børnene har gjort her i år, griner Jesper Nonbo.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv For abonnenter

Fynbus-direktør: - Derfor sætter vi kamera på kontrollørerne

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn

Bilist ødelagde hæk og endte i have

Fyn For abonnenter

Autist fængslet for fjerde gang for at krænke mindreårige - forening ønsker bedre indsats i fængslerne og retsvæsenet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Erhverv For abonnenter

Finn og Peer startede for sig selv, da arbejdspladsen flyttede: Nu har de 26 ansatte

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce