Annonce
Faaborg-Midtfyn

Find dit sogn på kortet: Smitten stiger ikke kun i Faaborg

Hold musen over kortet længere nede i artiklen for at se, hvor mange smittede der er i dit sogn. Screendump
Mens der er flest smittede i Faaborg i øjeblikket, sniger smitten sig også ind i andre faaborg-midtfynske sogne.

Faaborg-Midtfyn: En børnefødselsdag og en sammenkomst blandt unge har fået smittetallene i Faaborg sogn til at stige så meget, at det giver bekymrede miner både hos Styrelsen for Patientsikkerhed og hos kommunens øverste ledelse.

For otte dage siden var fire personer blevet konstateret smittet i Faaborg Sogn i løbet af de seneste syv dage. Søndag lyder tallet på 14, mens det lørdag var på 17.


Annonce

Det er imidlertid ikke kun i Faaborg, at der er smitte i øjeblikket. Også andre sogne i Faaborg-Midtfyn har flere tilfælde. Det viser de seneste tal, som Statens Serum Institut dagligt offentliggør.

Højeste incidenstal på Midtfyn

I Svanninge er fem personer således blevet konstateret smittet med corona i løbet af de seneste syv dage. Det giver et incidenstal (smittede per 100.000 borgere) på 274.

Selvom der er flere smittede i Faaborg, i alt 14, er incidenstallet her imidlertid kun på 225, fordi der er flere indbyggere i Faaborg sogn end i Svanninge.

Det højeste incidenstal skal dog findes på Midtfyn. I Gislev sogn lyder det nemlig på 268, idet der er seks smittede.

Skoler, kulturaktiviteter og idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter vil automatisk blive lukket ned, hvis der er flere end 20 smittede og et incidenstal på over 500 i det pågældende sogn.

Direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen er særligt bekymret for den eksponentielle kurve i Faaborg.

- Det kan jo godt bekymre lidt, hvis man husker, hvordan de eksponentielle kurver ser ud. Det gør, at jeg holder vejret, for det kan være, der er nogle smittekæder i gang, hvor folk ikke er blevet testet endnu, siger han.

Annonce

Langt fra kommunelukning

Hvis en kommunes samlede incidenstal overstiger 250, lukkes hele kommunen ned.

Det er Faaborg-Midtfyn Kommune imidlertid et godt stykke fra. Kommunen har i øjeblikket et incidenstal på 72. Det er det andenhøjeste incidenstal blandt de fynske kommuner - kun overgået af Odense med 82.

Det såkaldte testkorrigierede incidenstal, som Styrelsen for Patientsikkerhed regner ud med et par dages forsinkelse, lyder søndag på 54. Derfor har Faaborg-Midtfyn Kommune fået påbud om at lukke for besøg på kommunens bosteder for voksne, indtil tallet er faldet under grænsen på 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce