Annonce
Debat

Find de attraktive mål for havnen inden salg

Annonce

Læserbrev: Åbent brev til byrådsmedlemmerne i Odense Byråd.

Rom blev ikke bygget på en dag. Tag den tid, der skal til for at sikre bydelen bliver attraktiv, også i et historisk perspektiv.


Det er synd for området blot at skabe boliger.


Hvorfor dog sælge ud af et så attraktivt byområde uden at sikre sig nogle relevante mål for området. Som det fremgår af pressen, er der en entreprenør, der tilbyder at købe resten af havnearealerne for at opføre flere boliger og dagligvarebutikker. De fleste ved, at en entreprenørs vigtigste mål er at tjene penge. Det er synd for området blot at skabe boliger.

Mit forslag er, at byrådet nedsætter en byudviklingsgruppe med målet (gerne med indspil fra odenseanerne) at fremkomme med visioner for området og med en efterfølgende arkitektkonkurrence for at skabe et unikt bolig/kulturområde.

Det vil være en bæredygtig model, hvis man giver tid for den.

Min baggrund for indlægget er min mangeårige rådgiver-erfaring inden for byggeri, analyser og ideformuleringer af byggemuligheder. Jeg var bla. rådgiver for Odense Kommune vedr. analyse af muligheder for bebyggelse af Odenses indre havn. Analysen muliggjorde lovændringer, således man kunne bygge på området og ligeledes også i andre danske havneområder. Dette skete i perioden 1995/1997.

Som pensionist har jeg været med i bestyrelsen for Multikultur Husets Venner (2001/2002) Sammen med andre blev der udarbejdet nogle visioner for havneområdet. Dette bla. i samarbejde med den verdensberømte arkitekt Foster, Uk.

Byrådets mål med havneområdets mange kvaliteter må, efter min mening, også være at skabe grundlaget for nogle attraktioner, der også er interessante for andre odenseanere end de, der bor der samt for turister fra både ind- og udland. Der er mange muligheder. Blandt andet inden for det maritime område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce