Annonce
Faaborg-Midtfyn

Find besparelser i Faaborg og Ringe - ikke i landsbyerne, hvor skolen er en livsnerve

Brahesminde Skole består rent fysisk af Horne Skole (billedet) og Svanninge Skole, men de to skoler har fælles skoleleder. Foto: Palle Søby

Lokaldebat: Sidst vi hørte synspunkter fra Kim Aas Christensen i skolestrukturspørgsmål, var det en positiv tilkendegivelse af, at den såkaldte Brahesminde Skole meget sandsynligt kunne få overbygningen tilbage senere, så der var alternative muligheder omkring Faaborg - og det skulle logisk set blive i Svanninge, hvor skolen i 2008 blev udvidet med en ny fin fløj.

Nu spiller man så ud med en voldsom centraliseringsplan på ledelsesområdet, og det er naturligvis uacceptabelt for lokalsamfundene.

Vi har ikke brug for mere centralisering, bureaukrati og fjernstyring - centralkomiteer hører det gamle Sovjetunionen til.

Ligesom det er nødvendigt med en lokal præst, er det også vigtigt at have en lokal skoleinspektør.

Vi er godt tilfredse nu, men allerede i dag har lederen to skoler at passe, og det giver en meget stor arbejdsbyrde.

For os er Brahesminde-konstruktionen kun en teknikalitet, så sammen med overbygning er en skoleleder på hver skole et stort ønske.

Disse centraliseringsplaner gør også skolerne mere sårbare fremover.

Find besparelser i Faaborg og Ringe, hvor de større byer bedre kan tåle det - ikke i landsbyer, hvor skolen er en livsnerve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce