Annonce
Erhverv

Finanstilsynet ser med alvor på høje gebyrer hos Danske Bank

Finanstilsynet er ved at undersøge Danske Bank i sag om for høje gebyrer på investeringsprodukter.

Finanstilsynet ser med stor alvor på den rådgivning, som Danske Bank har givet 87.000 kunder, der har betalt for høje gebyrer for at investere penge gennem banken.

Banken har mandag oplyst, at der samlet er blevet opkrævet 400 millioner kroner for meget i gebyrer hos kunder, der har købt investeringsproduktet Flexinvest Fri i 2017 og 2018.

Finanstilsynet er ved at undersøge sagen og forventer at komme med en afgørelse i sensommeren.

Allerede nu har sagen dog en alvorlig karakter, siger direktør Jesper Berg.

Han hæfter sig ved, at Danske Bank på det tidspunkt, hvor banken solgte produktet, forventede, at kundernes afkast efter gebyrer var dårligere end en rente på nul procent.

Det vil sige, at banken forventede, at kunderne ville tabe penge.

- På baggrund af de foreliggende oplysninger er der tale om en meget alvorlig sag. Når borgerne henvender sig i et finansielt institut, skal de kunne have tillid til, at de kun bliver præsenteret for produkter, som er egnede til dem.

- Det er en grundlæggende forudsætning for et velfungerende finansielt system.

- Det er klart, at denne sag og sagerne på andre områder de seneste år ikke fremmer tilliden til det finansielle system. Derfor vil vi naturligvis forfølge sagen til bunds, siger Jesper Berg i en pressemeddelelse.

Danske Bank har som følge af sagen fyret direktør Jesper Nielsen, der var blandt de ansvarlige for beslutningen om at hæve gebyrerne i 2017.

De 87.000 vil blive kompenseret af Danske Bank, og en typisk kunde vil få mellem 1000 og 2000 kroner retur.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse på Finanstilsynets hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce