Annonce
Indland

Finansminister udskyder finanslov: Vil ikke jappe den igennem

Finansminister Kristian Jensen (V) har valgt at sætte forhandlingerne om finansloven for næste år på pause, indtil danskerne har stemt til kommunal- og regionsvalget 21. november.

Først efter kommunalvalget vil parterne sætte sig om bordet igen for at få en finanslov i hus for næste år.

Lokalpolitikere har travlt med at dele bolsjer ud under kommunalvalget, men finanslovens bolsjer til Dansk Folkeparti og udvalgte borgmestre må vente.

Forhandlingerne om en skattereform og en finanslov for næste år er således sat på pause, da parterne ikke regner med at kunne komme i mål inden kommunalvalget 21. november.

Det bekræfter finansminister Kristian Jensen (V):

- Nu er vi så tæt på kommunalvalget. Af respekt for det, og for at vi vil have tid til at arbejde seriøst og grundigt med finansloven, bliver vi ikke færdige på denne side af kommunalvalget.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil derfor først sætte sig om bordet igen, efter danskerne har stemt til kommunal- og regionsvalget.

Finansministeren udtrykte ellers ønske om at blive færdig inden valget. Men det lykkedes ikke for Kristian Jensen, der forhandler sin første finanslov efter regeringsudvidelsen for knap et år siden.

- Det er helt naturligt, at man som finansminister udtrykker ønsket om at blive hurtigt færdig, men jeg har hele tiden sagt, at jeg prioriterer indhold frem for kalenderen.

- Netop fordi det er min første finanslov, vil jeg ikke til at jappe den igennem og så ikke have det rigtige resultat efter, siger han.

Allerede tirsdag sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl at det ville blive meget svært at komme i mål inden kommunalvalget.

Flere af forhandlerne rejser i disse dage landet rundt for at yde deres støtte til partifæller i kommuner og regioner.

Det kunne have givet medvind til de blå partier i valgkampen, hvis finansloven var faldet på plads lige op til valgdagen, har analysen fra politiske kommentatorer lydt.

Blandt andet fordi den ventes at afsætte penge til blandt andet ældre og sundhed.

Sideløbende med finansloven forhandler regeringen og DF også om en skattereform.

- Der udestår nogle spørgsmål om, hvordan vi kan styrke velfærden på sundhedsområdet og ældreområdet, hvor der er en række ønsker, som vi deler med Dansk Folkeparti.

- Vi skal sikre, at politiet har de rigtige ressourcer. Dansk Folkeparti har rejst spørgsmål om at sikre ordentlige forhold på arbejdsmarkedet, siger finansministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce