Annonce
Læserbrev

Finanslov. Slut med kulturel ørkenvandring

Annonce

Læserbrev: Der er meget at glæde sig over i denne decembertid. Og særligt ét stort ønske hos mig er allerede blevet opfyldt. Efter fire lange år med systematiske nedskæringer for dansk kultur under den forrige Venstre-regering, har vi nu endelig lavet en finanslov, der sætter en stopper for besparelserne. Det har gjort ondt. Betydet nedskæringer. Og det har hæmmet vores kulturinstitutioner alvorligt. Det stopper vi nu.

Fra næste år annulleres planlagte besparelser på 764 mio. kr. Nu får landets kulturinstitutioner endelig ro i maven, tryghed samt tid til at arbejde med kunst, kultur og formidling. Frem for bange anelser og stress over umulige regneark med besparelser og udsigt til afskedigelser og mindre aktivitet.

Fremover kan vi glæde os over, at Det Fynske Kunstakademi, Svendborg Museum, Odense Teater og mange populære kulturinstitutioner på Fyn og rundt omkring i landet får ro til at udvikle sig i en positiv retning. Det er der brug for.

Vi har nemlig en stor fælles udfordring. Danmarks Statistiks opgørelse over danskernes kulturvaner viser, at hver fjerde dansker ikke har brugt et af de klassiske kulturtilbud de seneste tre måneder – de har f.eks. hverken besøgt et museum eller gået i teatret.

Med den nye finanslov – der kører Venstres grønthøster direkte på lossepladsen – skaber vi nogle fornuftige muligheder for, at vi i de kommende år kan gøre kulturen relevant for flere. Det skyldes ikke mindst at alle partierne bag regeringen har kæmpet for kulturen. Det er fantastisk. Og det er tiltrængt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce