Annonce
Erhverv

Finansbrødre: Vi tror, vi kan spotte den næste nedtur

Christian, t.v., og Vincent Steen Larsen har indtil videre haft fin succes med deres investeringsmodel, der har skabt rekordafkast i år til investorerne i Othania Invest A/S. Foto: Yilmaz Polat

Christian og Vincent Steen Larsen har succes med en egenudviklet investeringsmodel, som de regner med kan spotte den næste store aktienedtur. Lige nu ser alt godt ud.

Annonce

Selv om knap 10 måneder er kort tid på aktie- og obligationsmarkedet, så kommer den tid, der er gået godt, ikke dårligt tilbage. Derfor kan brødrene Christian og Vincent Steen Larsen glæde sig over, at det går godt i deres nystartede kapitalforvaltningsselskab Othania Invest A/S.

De kommer fra Odense - sønner af Ewii-direktør Knud Steen Larsen og hustruen Marianne - men nu er de etableret med kontor i København, hvor de forvalter 17-18 millioner kroner for omkring ti personer, blandt andre en af Nyborgs rigmænd, Hans Christian Munck, og manden bag Flammen-kæden, Martin Sunddal.

De kan fremvise et afkast for hele året på 20,51 procent - det bedste for balancerede fonde både i Danmark og ikke mindre bemærkelsesværdigt også i USA. Det oplyser de selv. Og hvordan kan det så lade sig gøre?

- Vi har selv udviklet en model, vi kalder Tiger. Vi investerer kun i amerikanske aktieindeks eller amerikanske statsobligationer, fortæller Christian Steen Larsen, adm. direktør i Othania Capital A/S, der forvalter midlerne for Othania Invest A/S.

- Ved udgangen af hver måned fortæller vores model os på baggrund af en stor mængde data, hvordan udsigten er for den næste måned. Ud fra det foretager vi så vores investeringer - eller også lader vi helt være at gøre noget. I gennemsnit fortæller modellen os, at vi skal handle cirka hver ottende måned, så vi sidder ikke og handler på dag-til-dag-basis.

- Hvad ligger I investeret i lige for øjeblikket?

- Lige nu er vi fuldt investeret i det amerikanske S&P 400-indeks, som er de 400 næststørste aktier i USA (S&P 500 er de 500 største, red.). Vores modeller viser, at med den vækst, der er udsigt til i USA efter Trumps valg til præsident er det især virksomhederne lidt under de største, der vil opleve den største vækst, derfor ligger vi her.

- Men modellen kan også varsle, når der er udsigt høj risiko?

- Vores model havde taget højde både for finanskrisens store nedtur og dotcom-boblens brist omkring år 2000, kan vi se. Men lige nu ser alting lyst ud, og vi ser ingen faresignaler. De kan dog hurtigt komme i form af faldende råvarepriser eller andet, som vores model vil fange op.

Othania Invest A/S

Othania Invest A/S og det tilhørende forvaltningsselskab Othania Capital A/S har til huse i Nybrogade i København i en lejlighed, der ejes af deres de to brødres forældre.Navnet Othania er valgt, da det er det latinske ord for Odense og dermed signalerer, hvor de to brødre kommer fra.

Den selvudviklede model, Tiger, står for Tactical Indicator of Growth and Expected Risk.

Både Vincent og Christian Steen Larsen har økonomiske uddannelser fra henholdsvis SDU og CBS.

De er tidligere partnere i PP Capital og har arbejdet for Nykredit Asset Management.

Christian, t.v., og Vincent Steen Larsen har indtil videre haft fin succes med deres investeringsmodel, der har skabt rekordafkast i år til investorerne i Othania Invest A/S. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Får ingen løn

Selv om 2016, der har været et svært år for mange investorer, er gået godt for Othania Invest, er der ikke udbetalt skyhøje lønninger til de to direktører. Her i opstartsåret er der ikke kalkuleret med løn til dem selv.

- Vores betingelser er sådan, at selskabet tager 0,25 procent af det investerede beløb i administrationsomkostninger, uanset hvordan det går. Med 17-18 millioner kroner investeret, giver det knap 50.000 kroner på årsbasis, og det kan vi jo ikke leve af. Vi får først penge, når vi laver et afkast på over fem procent. Al afkast over fem procent skal vi have 15 procent af, så hvis selskabet kan lave 20 procent i afkast i år, som det ser ud til lige nu, får vi 15 procent af de al afkast over fem procent, i dette tilfælde 15 procent.

- Men der er stadig langt op til millionlønninger. Hvorfor har I valgt den model?

- Vi synes, det er rimeligt, at vi først beviser, vi kan tjene penge, inden vi skal have løn. Så vi er indstillet på en vis indkøringsperiode.

Christian Steen Larsen, adm. direktør i Othania Capital A/S, der forvalterne midlerne i Othania Invest A/S. Foto: Yilmaz Polat
Vincent Steen Larsen, Othania Invest A/S. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce