x
Annonce
Erhverv

Finansansatte får ny overenskomst med fokus på trivsel

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
43.000 ansatte i finanssektoren kan med ny overenskomst se frem til lønstigninger og fokus på bedre trivsel.

Lønstigninger og fokus på bedre trivsel er nogle af hovedpunkterne i den nye overenskomst, der mandag er faldet på plads for 43.000 finansansatte.

Annonce

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet, der repræsenterer de ansatte i finanssektoren.

- Vi er nået frem til en aftale, der giver vores medlemmer noget nu og her, men også peger fremad, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Den nye overenskomst træder i kraft fra 1. april, hvis et flertal af Finansforbundets stemmeberettigede medlemmer stemmer ja til aftalen.

Herefter vil aftalen løbe frem til 31. marts 2023.

Et af hovedpunkterne i aftalen er, at de finansansatte kan se frem til seks procent lønstigninger i overenskomstperioden.

Aftalen indeholder også en række initiativer til at forbedre trivslen i overenskomstperioden - blandt andet via et fælles trivselsudvalg, trivselsvejledere og et sæt anbefalinger for god trivsel.

- Det har ikke været ukomplicerede forhandlinger, men der ligger nu en meget fornuftig aftale, som vores medlemmer kan være rigtig godt tjent med, siger Kent Petersen.

I FA kalder administrerende direktør Mariane Dissing aftalen for ansvarlig.

- Vi har indgået en overenskomstaftale, der rækker langt ind på fremtidens arbejdsmarked, og som har et stærkt fokus på fleksibilitet for medarbejdere og virksomheder.

- Det er samtidig en aftale, der er økonomisk ansvarlig både over for den enkelte virksomhed, overfor finanssektoren og overfor samfundsøkonomien.

- Jeg synes afgjort, at det er en fremsynet og attraktiv overenskomst for både medarbejdere og virksomheder, siger Mariane Dissing.

Den indgåede overenskomst følger, efter at den første store overenskomst på det private område for nylig blev indgået.

Det skete med en ny aftale mellem CO-Industri og Dansk Industri. Den nye aftale vedrører omkring 230.000 lønmodtagere fra 6000 virksomheder.

I alt skal der forhandles overenskomster for 600.000 privatansatte i starten af 2020.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce