Annonce
Odense

Finale i kokkeduel: Restaurant HOS vandt Bedst På Fyn

To garvede køkkenhold bragede sammen på restauranten Pasfall, da finalen i restaurantkonkurrencen Bedst på Fyn løb af stablen. Thomas Pasfall var på hjemmebane mod Jakob Spolum og Michelle Hemmes fra Restaurant HOS. Men gæsterne løb af med sejren.

Et virvar af hænder langer ind over hinanden og anretter hurtigt og præcis hvide asparges fra Assens under varmelampernes hede skær.

- Rigtig godt arbejde, boys, lyder det opmuntrende fra den erfarne kok Thomas Pasfall.

Hans restaurant, Pasfall i Brandts Passage, er blevet til en arena for madkunstens gladiatorer for en aften. I aften skal vinderne af konkurrencen Bedst på Fyn nemlig findes.

I det modsatte ringhjørne står Jakob Spelum og Michelle Hemmes fra Restaurant HOS. Jakob Spelum har tidligere været souschef under Thomas Pasfall, da de begge arbejdede på Munkebo Kro.

De to skal bedømmes på fire retter hver af tre dommere, og derudover skal der også serveres til restaurantens betalende gæster.

Efter Thomas Pasfalls forret har fundet vej til gæsternes borde, smager Jakob Spelum på det, han er oppe mod.

- Jeg bliver kun en lille smule bekymret, siger Jakob Spelum drilsk til Thomas Pasfall.

De to kokke har et godt forhold til hinanden, og selvom de dyster i aften, er stemningen i køkkenet god. De to kokke giver hinanden modspil, og det er med til at højne niveauet, forklarer Thomas Pasfall. Men derudover er denne aften ikke meget anderledes end så mange andre.

- Mit succeskriterium er, at gæsterne kan lide maden. Vi prøver egentlig bare at skabe en god restaurantoplevelse, fortæller Thomas Pasfall.

Annonce

Bedst på Fyn

Bedst på Fyn er en konkurrence mellem fynske toprestauranter.

Konkurrencen startede med otte restauranter, der gennem flere runder blev reduceret til to.

Restauranterne konkurrerer i en menu bestående af: Snacks/appetizers samt brød og smør; Forret (sø, hav og grønt); hovedret (mark, have, skov, luften); ost /dessert. Hver ret skal matches med en vin.

Dommerne kan give op til fem point inden for følgende kriterier: Visuelt udtryk, smag, kreativitet, betjening/service og vin-mad-match.

Det er første gang, at konkurrencen afholdes på Fyn. Andre steder i landet, som f.eks. på Sjælland, har konkurrencen eksisteret i flere år.

Godt niveau

Blandt de betalende gæster sidder de tre dommere med deres pointskemaer, hvorpå de vurderer retternes udseende, smag, kreativitet, betjening og vinparring på en skala fra 1 til 5. En af dem er Stefan Nordahl-Petersen, der har været med til at dømme flere kokkekonkurrencer.

- Jeg synes, at retterne indtil videre har et rigtig godt niveau. Vi har set nogle flotte anretninger, maden har haft den rigtige temperatur og betjeningen har været god, siger Stefan Nordahl-Petersen, der i dag er salgschef hos FoodService Danmark, hvor han sælger mejeriprodukter.

Ved et andet bord sidder tidligere kok Per Hallundbæk, som er en af aftenens betalende kunder.

- Det er spændende at se, hvad de finder på. De er nogle dygtige kokke. De har serveret meget forskellige ting, men der er intet af det, der har været skuffende, siger Per Hallundbæk.

Han elsker at spise i begge kokkes restauranter, og lige nu er det heller ikke muligt for ham at sige, hvem han tror vinder.

- Lige nu står det 1-1, siger han.

Tæt løb

Efter hovedret og dessert, var der fortsat dødt løb. Hovedretten tog Jakob Spolum marginalt med en smuk sommerbuk med svampe, mens Thomas Pasfall løb med sejren i desserten med sin signaturdessert, brunsviger deluxe. Pasfall havde forinden vundet forretten med en perfekt tilberedet pigvar, mens dommerne var mest glade for snacksene fra HOS.

Med stilling 2-2 måtte der altså en fintælling til, og den vandt Jakob Spolum med otte point - 175 mod 167 - besejrede dermed sin gamle læremester.

- Det er helt utroligt. Jeg troede faktisk ikke på det. Jeg har smagt alle Pasfalls ting ude i køkkenet, og de var virkelig, virkelig gode, sagde Jakob Spolum, efter sejren var i hus:

- Den eneste af vores fire retter, som jeg var sikker på, var vores snacks. De øvrige retter var vi ret usikre på. Vi havde også valgt nogle spændende vinvalg, men det lykkedes. Men jeg vil så også sige, at det vi laver, Pasfall og jeg, ligner meget hinanden, og vi kommer ikke uden om, at vi har arbejdet sammen i fire år, lød det fra en glad Jakob Spolum

Hvem vandt?

Da konkurrencens afgørelse faldt sent på aftenen, var det ikke muligt at nævne her i avisen, hvem der vandt.

Men hvis du går ind på www.fyens.dk/odense, kan du se, hvem der vandt.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce