Annonce
Kerteminde

Finale i forskønnelsesdyst nærmer sig: Kagerne fra Salby tog dommere med storm

Tina Hansen står i spidsen for Salby i Landsby Makeover-konkurrencen. Her får hun overrakt 5000 kroner for den bedste præsentation af landsbyens projekt. Privatfoto
Fem landsbyer er i finalen i konkurrencen om at levere den bedste idé til landsbyforskønnelse. Idémagerne fra Salby har nu fået yderligere 5000 kroner ind på kontoen til deres projekt, idet dommerne var vilde med deres præsentation, som involverede både hjemmebag og fællessang.

Ildsjæle fra Drigstrup, Salby, Kølstrup, Rynkeby og Rønninge dyster i øjeblikket om at finde på det bedste bud på, hvordan man kan forskønne deres landsbyer.

Konkurrencen går under navnet Landsby Makeover og er sat i verden af Kerteminde Landsbyråd. Nu er den blevet taget et skridt videre, idet de fem udpegede finalister nu har præsenteret deres idéer i byrådssalen i Kerteminde.

Her bød de på hjemmebagte kager, der skitserede forslagene. Efterfølgende vurderede dommerne, at det var Salbys præsentation, der skulle løbe med sejren som den flotteste af de fem.

- De havde lavet en god præsentation, som skilte sig lidt ud fra de andre. Der var mødt 25-30 mennesker fra Salby op, og de præsenterede deres projekt i fællesskab ved hjælp af to kager, og så havde de lavet en sang, som hele det store kor af folk fremførte. Det tog dommerne med storm, fortæller Steen Hjorth, der er formand for landsbyrådet og hjernen bag konkurrencen.

Salbys idémagere brugte kagerne til at vise, hvordan de vil smukkesere landsbyens gadekær. Mens den ene kage illustrerede gadekæret, som det ser ud nu, blev den anden brugt til at fremføre, hvordan naturområdet skal se ud efter en makeover.

Med mandagens sejr har landsbyen nu 15.000 kroner på kontoen til at føre forskønnelsen ud i livet, mens de andre landsbyer stadig har de 10.000 kroner, de har fået tildelt som finalister.

Betyder det, at Salby er kommet i førerposition?

- Nej, det tror jeg ikke, man kan sige, for det er fem fantastiske projekter. Vinderne bliver dem, der får noget ud af projektet på sigt og kan overbevise dommerne om, at de har fokuseret på både fællesskab, æstetik og godt håndværk, siger Steen Hjorth og henviser til, at formålet med Landsby Makeover er at styrke fællesskabet i landsbyerne.

Tina Hansen er drivkraften bag projektet i Salby. Hun glæder sig over at have vundet dommernes gunst og de ekstra 5000 kroner til at føre projektet ud i livet.

- Det er jo dejligt at vinde en ekstra klat penge. Der er jo nok at bruge dem til, at jeg synes, at vi har haft mange folk med og vist et godt engagement, så det er dejligt at blive belønnet, siger hun.

Hun krydser naturligvis fingre for, at Salby kommer til at løbe med den endelige førsteplads.

- Det vil betyde rigtig meget, for så kan vi jo gå endnu mere til den i fællesskab og få det lavet endnu mere lækkert og brugbart dernede (ved byens gadekær, red.). Det er godt at have noget at kunne samles om og ved i en lille by som vores, siger Tina Hansen.

Vinderen af Landsby Makeover kåres den 11. august og vil blive tildelt yderligere 30.000 kroner.

Dommerpanelet i konkurrencen består af museumsdirektør Erland Porsmose, arkitekt John Bo Verner, redaktør for kjavis.dk Niki Treumer Morgensen, journalist på Fyens Stiftstidende i Kerteminde Helle Nordström og medlem af byrådet i Kerteminde Kommune for Socialdemokratiet Jens-Arne Hansen.

I alt har der været 13 forslag fra forskellige landsbyer i spil, og de fem finalister blev udpeget af dommerne i april.

Annonce
Mandag skulle frivillige fra de fem landsbyer, som er i finalen i Landsby Makeover, præsentere deres projekter på rådhuset i Kerteminde. Foto: Kasper E. Olesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce