Annonce
Fyn

Final4 bliver Nycke Groots farvel til håndbold - Odense Håndbold kan passende gå efter den første titel

En af verdens bedste spillere i nyere tid kan spille sin sidste kamp for Odense Håndbold i en finale i Final4. I midten ses Odense Håndbolds Nycke Groot. Til venstre er det Rikke Iversen, og til højere Ayaka Ikehara, og alle jubler lige efter slutfløjtet i sejren hjemme mod Borussia Dortmund. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ffinal4-stævnet er lagt til Odense, der efter Team Esbjergs farvel har en fair chance for at vinde pokalturneringen. Det vil også være tilladt at give skadede Helena Elver en ekstra opmuntring, idet Elver har en aktie i vejen til Final4.
Annonce

HÅNDBOLD: Odense bliver vært for kvindernes Final4-stævne, og det er første gang, at Final4 ryger til Fyns muntre land.

Midt i nogle dage, hvor Odense Håndbold-kulissen er præget af det triste budskab om playmakeren og landsholdsspilleren Helena Elvers korsbåndsskade, der givet sætter hende ud af spillet resten af sæsonen, er finalestævnets placering en opmuntrende nyhed for de orange.

Nu hvor Team Esbjerg er ude af turneringen, kunne Odense Håndbold godt betragtes som svag favorit i det, som ligner den hollandske stjerne Nycke Groots afskedskamp, og det ville være passende, hvis det markeret med det første trofæ til den ambitiøse klub.

På samme vis har Helena Elver en klar aktie i avancementet til semifinalerne, og forhåbentlig er Elver på det tidspunkt så langt fremme med genoptræningen, at hun for fulde og endda orange gardiner kan glæde sig sammen med holdkammeraterne til en fest, hvis holdet vinder finalen.


Vi er i sagens natur i gang med en ganske særlig sæson, men vi ser enormt meget frem til at skabe en kæmpe håndboldfest i Odense til juni, som et flot punktum på en turbulent sæson.

Thomas Christensen, direktør i håndbold-Divisionsforeningen


Det stort opsatte finalestævne er grundet situationen omkring en meget omtalt virus blevet udskudt til juni 2021, så der venter en fantastisk oplevelse til håndboldelskere at gå på sommerferie på.

Derfor Odense

Om valget af Odense som værtsby, siger direktør i Divisionsforeningen Håndbold, Thomas Christensen:

-Vi har haft stor succes med at placere kvindernes Final4 hos en af deltagerklubberne, og vi  er meget glade for, at valget denne gang er faldet på Odense Håndbold. Vi er i sagens natur i gang med en ganske særlig sæson, men vi ser enormt meget frem til at skabe en kæmpe håndboldfest i Odense til juni, som et flot punktum på en turbulent sæson.

- En vigtig medspiller i at skabe den store håndboldfest er naturligvis Odense Håndbold som værtsklub, men også kommunen, de øvrige tre deltagerklubber, samt naturligvis vores mangeårige hovedsponsor Santander Consumer Bank spiller en kæmpe rolle i at stable et fantastisk Final4 på benene, siger Thomas Christensen (der ikke er identisk med fodbold-divisionsforeningens formand), der også påpeger, at Odense med sin centrale placering i landet er perfekt i forhold til de mange fans, der vil strømme til fra øst og vest.

Stort for Lilleholt

Også hos by- og kulturrådmand i Odense, Christoffer Lilleholt, vækker valget glæde.

-Det er vigtigt i skyggen af pandemien at holde fast i de kulturelle oplevelser, der skaber begejstring og binder os sammen. Det er derfor glædeligt, at vi i Odense kan fastholde et stærkt fokus på tiltrækningen af events i tæt samarbejde med Destination Fyn. Med værtskabet for pokalturneringens Final4 understreger vi Odenses flotte position inden for kvindehåndbold, siger Christoffer Lilleholt.

Første gang for Odense?

Festweekenden, der har deltagelse af det stærke felt Odense Håndbold, København Håndbold, Nykøbing Falster Håndboldklub og Herning-Ikast Håndbold, løber af stablen d. 5.- 6. juni. Kastes blikket tilbage på de seneste tre finaler, fylder de fire kommende Final4-hold godt op i landskabet, idet Herning-Ikast Håndbold er forsvarende mester, mens Nykøbing Falster tog sejren året inde.

Begge gange måtte Odense Håndbold "nøjes" med sølvet - en skæbne der også overgik København Håndbold i 2017.

Der trækkes lod til semifinale-konstellationerne d. 19. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce