Annonce
Udland

Filmredaktør: Netflix er ved at blive anerkendt i Hollywood

Mexicanske Yalitza Aparicio er nomineret til en Oscar i for sin præstation i sort-hvid filmen "Roma". (Arkiv).

"Roma" tog hovedprisen ved Bafta-uddelingen. Det er en stor triumf for Netflix, lyder det fra filmredaktør.

Streamingtjenesten Netflix tog en flot skalp på filmmarkedet søndag aften, da filmen "Roma" trak flere priser hjem ved den britiske prisuddeling Bafta (The British Academy of Film and Television Arts) i London.

Det fortæller Jacob Ludvigsen, der er filmredaktør på Soundvenue og næstformand i Danske Filmkritikere.

Filmen vandt hovedprisen ved uddelingen, og det er ifølge Jacob Ludvigsen en "kæmpe triumf" for Netflix, der distribuerer filmen via sin platform.

- Det er ved at være den endelige blåstempling af Netflix, at "Roma" er så stærk en kandidat i prissæsonen, siger Jacob Ludvigsen.

Han hæfter sig ved, at filmen er blandt favoritterne til at løbe med prisen som bedste film ved Oscar-uddelingen.

Hvis "Roma" vinder en oscarstatuette, vil det være et symbol på, at Netflix er inde i varmen og bliver anerkendt i Hollywood, fortæller filmredaktøren.

"Roma" er instrueret af mexicanske Alfonso Cuarón. Søndag kunne han løfte hele to bronzestatuetter ved uddelingen. Han vandt nemlig også prisen som bedste instruktør.

Jacob Ludvigsen fortæller, at det er vigtigt for dem at blive anerkendt. Ligesom Netflix fremadrettet skal kunne tiltrække store instruktører og manuskriptforfattere.

- Når instruktører fremover overvejer, om de skal samarbejde med Netflix, vil de kigge på det her, siger han.

Filmen følger en tjenestepiges liv i 70'ernes Mexico. Cleo, som pigen hedder, bliver gravid, men faren til barnet forlader hende, og det samme gør faren i den familie, hun arbejder for.

Dramaet er baseret på Cauróns egen opvækst i Mexico. "Roma" har hevet hele ti nomineringer i land ved verdens mest prestigefyldte filmpris, Oscar.

Jacob Ludvigsen fortæller, at det er muligt, at man vil se mere til lignende tjenester ved kommende prisuddelinger.

- Alt handler om kvalitet, og om man formår at lave nogle film, der bryder gennem lydmuren. Men vi ser en langsom udvikling, hvor flere og flere film er lavet af Amazon og Netflix. Den udvikling vil nok ikke gå tilbage, siger han.

The Academy Awards, også kaldet Oscar, løber af stablen natten til 25. februar, hvor der også er chance for, at "Roma" løber med flere priser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce