Annonce
Nordfyn

Filmisk biltyveri: Muskelbil til 500.000 kroner kørt gennem hegn

Autoforhandler Peter Marcussen har mistanke om, hvem der står bag tyveriet. Foto: Dorthe Wolff
En bil med en nypris på over 500.000 kroner blev natten til lørdag stjålet fra en autoforhandler i Bogense. Gerningsmændene var muligvis forbi forretningen tidligere på ugen for at stjæle nøglerne på forhånd.

Bogense: Det lyder næsten som noget fra en film.

En bil til over en halv million kroner i nypris tordner gennem et hegn for derefter, må man formode, at køre væk fra gerningsstedet i en vis fart.

Ikke desto mindre var det det, der blev starten på autoforhandleren Peter Marcussens weekend, da han blev ringet op lørdag formiddag med en nedslående besked.

- Der er blevet stjålet det, man kalder en muskelbil. Det er en meget speciel bil, som har en høj nypris, og som ikke har kørt ret mange kilometer. Så den har jo nok været attraktiv.

Muskelbilen - eller turbobilen, som Peter Marcussen også kalder den - var en hvid Mazda 3 MPS årgang 2011.

- Det er en speciel bil, fordi det er en turbobil og sådan en Mazda til over en halv million, det er der ikke ret mange, der køber.

Annonce

Særlig mistanke

Peter Marcussen har en mistanke om, at man allerede tidligere på ugen har stået over for gerningsmændene inde i forretningen.

- Der var nogle østeuropæere i forretningens åbningstid i sidste uge, som muligvis har formået at få stjålet nøglerne. Vi har en mistanke om, at det har været dem. Altså at de var hos os for at stjæle nøglen tidligere på ugen og så er vendt tilbage i weekenden. For man kan ikke stjæle sådan en bil, uden at du har nøglen.

Indbruddet er sket mellem fredag klokken 18 og lørdag klokken 10, og gerningsmændene har altså forladt forretningen ved at køre igennem et hegn. Et stunt, der må give visse skader på bilen, formoder Peter Marcussen, der håber, at bilen bliver fundet.

- Jeg håber da rigtig meget, at man finder de her gerningsmænd, for det er en unik bil, man ikke bare lige støder på.

Han fortæller, at bilen var indregistreret og kaskoforsikret.

- Det giver ikke mening at stjæle sådan en bil, når den er indregistreret og man ikke har en registreringsattest.

Udover at gerningsmændene har stjålet bilen, har de også opbrudt dørene til salgskontoret og forgæves forsøgt at opbryde et pengeskab med en vinkelsliber. Peter Marcussen har ingen videoovervågning af gerningsmændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];