Annonce
Nordfyn

Filmisk biltyveri: Muskelbil til 500.000 kroner kørt gennem hegn

Autoforhandler Peter Marcussen har mistanke om, hvem der står bag tyveriet. Foto: Dorthe Wolff
En bil med en nypris på over 500.000 kroner blev natten til lørdag stjålet fra en autoforhandler i Bogense. Gerningsmændene var muligvis forbi forretningen tidligere på ugen for at stjæle nøglerne på forhånd.

Bogense: Det lyder næsten som noget fra en film.

En bil til over en halv million kroner i nypris tordner gennem et hegn for derefter, må man formode, at køre væk fra gerningsstedet i en vis fart.

Ikke desto mindre var det det, der blev starten på autoforhandleren Peter Marcussens weekend, da han blev ringet op lørdag formiddag med en nedslående besked.

- Der er blevet stjålet det, man kalder en muskelbil. Det er en meget speciel bil, som har en høj nypris, og som ikke har kørt ret mange kilometer. Så den har jo nok været attraktiv.

Muskelbilen - eller turbobilen, som Peter Marcussen også kalder den - var en hvid Mazda 3 MPS årgang 2011.

- Det er en speciel bil, fordi det er en turbobil og sådan en Mazda til over en halv million, det er der ikke ret mange, der køber.

Annonce

Særlig mistanke

Peter Marcussen har en mistanke om, at man allerede tidligere på ugen har stået over for gerningsmændene inde i forretningen.

- Der var nogle østeuropæere i forretningens åbningstid i sidste uge, som muligvis har formået at få stjålet nøglerne. Vi har en mistanke om, at det har været dem. Altså at de var hos os for at stjæle nøglen tidligere på ugen og så er vendt tilbage i weekenden. For man kan ikke stjæle sådan en bil, uden at du har nøglen.

Indbruddet er sket mellem fredag klokken 18 og lørdag klokken 10, og gerningsmændene har altså forladt forretningen ved at køre igennem et hegn. Et stunt, der må give visse skader på bilen, formoder Peter Marcussen, der håber, at bilen bliver fundet.

- Jeg håber da rigtig meget, at man finder de her gerningsmænd, for det er en unik bil, man ikke bare lige støder på.

Han fortæller, at bilen var indregistreret og kaskoforsikret.

- Det giver ikke mening at stjæle sådan en bil, når den er indregistreret og man ikke har en registreringsattest.

Udover at gerningsmændene har stjålet bilen, har de også opbrudt dørene til salgskontoret og forgæves forsøgt at opbryde et pengeskab med en vinkelsliber. Peter Marcussen har ingen videoovervågning af gerningsmændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce