Annonce
Nyborg

Filminstruktør: - Nyborg var det oplagte sted

Venuseffekten blev blandt andet optaget i Blegdamsgade, hvor den helt store filmfabrik var rykket ind. Foto: Peter Krogh Frausing.
Nyborg havde flere af de elementer som filmholdet bag "Venuseffekten" søgte, da de gik på jagt efter fynske locations til optagelserne, fortæller instruktør Anna Emma Haudal, der selv har en tæt forbindelse til bæltbyen.
Annonce

Nyborg: En ny spillefilm optaget i Nyborg er på vej til det store lærred. Oven i købet med en lokal skuespiller i hovedrollen.

Men hvad "Venuseffekten" egentlig om? Filmen er instrueret af Anna Emma Haudal, som tidligere har instrueret TV-serien "Doggystyle". Det er dog første gang, hun prøver kræfter med en spillefilm.

- Den store forskel for mig har ikke været skriveprocessen, men mere arbejdet med at optage den. For der er ikke plads til så mange fejl, når man laver noget, som skal fungere i en biograf. I TV går det mere stærkt, fortæller Anna Emma Haudal.

Filmen handler om karakteren Liv, spillet af Johanne Milland fra Frørup, som stadig bor hjemme ved hendes forældre og arbejder på en æbleplantage. Liv finder i filmen en ny kæreste, der både er af samme køn - men også ældre end hende selv.

- Jeg har placeret filmen på Fyn, både fordi man med storebæltsbroen nemt kan illustrere overgangen til og fra København, hvor hovedkarakterens nye interesse bor. Der er også et eller andet magisk over at køre over Storebæltsbroen, som jeg ikke helt kan forklare. Og så er Nyborg jo perfekt, fordi man kan få mange skud i kassen med broen i baggrunden, forklarer Anna Emma Haudal.

Annonce

Tætte bånd til Nyborg

Instruktøren på filmen har selv tætte bånd til Nyborg, som for hende ikke bare har været et stop ved motorvejen.

- Min mand er født og opvokset i Nyborg, og min svigermor bor i byen, så jeg synes det er fedt at være her på mange måder. Det var faktisk først lang tid efter, vi havde castet Johanne Milland, at vi opdagede hun også var fra Nyborg, forklarer hun.

Men selvom filmen optages meget i Nyborgs midtby, kommer man nødvendigvis ikke til at opdage det, når man ser filmen, fortæller instruktøren:

- Det er ideen, at hovedkarakteren Liv bor på et gartneri udenfor Nyborg, men Nyborg som by bliver lidt for stor til karakteren. Så selvom vi filmer i en lejlighed i centrum af Nyborg, kommer det ikke visuelt til udtryk i filmen, forklarer Anne Emma Haudal.

Optagelserne til filmen foregik blandt andet i en lejlighed i Blegdamsgade i Nyborg. Foto: Andreas Bastiansen/Filmfyn
Annonce

Filmfyn som støtte.

Filmfyn har givet halvanden million kroner til filmen, som holdet har forpligtiget sig til at bruge i lokalområdet. Filmens producere kan dog allerede se i deres budget, at det bliver langt mere, der skal lægges i lokalområdet.

Nyborg kommune har siden 2014 været medlem af Filmfyn, som blandt andet har trukket optagelser af julekalendre og film til Byen. Nyborg kommunes repræsentant i Filmfyn er glad for at der bliver lavet film i byen.

- Vi er rigtig glade i Nyborg for at kunne lægge rammer til filmoptagelserne på Venuseffekten. Det er dejligt at store spillefilm også kommer her til byen for at optage, fortæller Erik Rosengaard (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce