Annonce
forside

Filmede gadefejer klokken 6 om morgenen: Katrine er vred over støj fra morgenfriske løvblæsere

Katrine Daugaard fra Svendborg er træt af at blive vækket tidligt om morgenen til lyden af kommunale løvblæsere. Arkivfoto

Katrine Daugaard fra Svendborg har flere gange klaget over støj fra kommunens vej og park-arbejdere i de tidlige morgentimer. - Det bliver stoppet med det samme, siger kommunal chef.

Svendborg: - Jeg blev vred.

Sådan lyder det fra 37-årige Katrine Daugaard, der i sidste uge vågnede klokken lidt i fem om morgenen til lyden af en af kommunens vej og parkarbejdere, der blæste blade på gaden neden for hendes lejlighed i Gerritsgade i Svendborg.

- Først troede jeg, at det var en, der var ude med reklamer, for det lød som en knallert, siger hun.

Fredag morgen klokken kvart i seks skete det igen, og denne gang filmede Katrine Daugaard episoden og lagde videoen på Facebook.

- Hele familien vågnede af larmen, og børnene kom forvirrede ind til os, siger Katrine Daugaard, der også har talt med naboer, der er generet af støjen.

Katrine Daugaard er sanger og mor til to. PR-foto: Colorrain

Klage gik ikke igennem

Problemet med støj i gaderne i de sene nattetimer/tidlige morgentimer er ikke nyt, siger Katrine Daugaard, der fortæller, at hækkeklipperi før klokken syv om morgenen er ugentlig kost i sommerperioden fra april til september.

Katrine Daugaard er klar over, at hun sammen med sin mand og to børn har valgt at bosætte sig i midtbyen, hvor der kan være støj fra gaderne og fra kirken. Men hun er træt af, at hele familien skal vækkes så tidligt om morgenen.

- Det er godt nok tidligt. I et villakvarter ville man for eksempel aldrig slå græs på den tid af morgenen, siger hun.

Derfor valgte hun også at klage til kommunen, da hun fredag i sidste uge blev vækket af en gadefejer første gang. Her blev hun spurgt om, om det var fordi, at gadefejerne ikke kunne komme til i dagstimerne på grund af parkerede biler, hvilket Katrine Daugaard kunne afvise.

Få dage efter, i starten af denne uge, blev hun vækket igen, men denne gang var det klokken syv.

- Det, synes jeg, var tåleligt, og jeg troede, at det var min klage, kommunen havde taget til sig, siger hun.

Da hun fredag morgen påny blev vækket klokken seks om morgenen, klagede hun derfor igen til kommunen og fik at vide, at klagen ikke var givet videre til den rette person i kommunen.

Annonce

Ejendomschef: - Det bliver stoppet med det samme

Ejendomschef ved Svendborg Kommune Søren Bach-Hansen, der har ansvaret for park og vej i Svendborg Kommune, beklager støjgenerne.

- Det er ikke i orden, og det er ikke intentionen, og det bliver stoppet med det samme, siger han og fortæller, at Svendborg Kommune har udliciteret arbejdet med at holde gaderne rene til en underleverandør, og at medarbejderne ikke må støje i beboelsesområder tidligt om morgenen.

- Vores kontrakt med underleverandøren siger, at de først må starte klokken syv. Søren Bach-Hansen siger, at den tidlige morgenstøj vil blive stoppet omgående, og han er glad for, at Katrine Daugaard har indgivet sin klage.

- Vi forsøger at gøre arbejdet så lempeligt, som vi kan, så vi generer færrest mulige, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce