Annonce
Faaborg-Midtfyn

Film-produktion er godt for lokal udlejning: Far til Fire fylder 20 sommerhuse i Faaborg-området

Sommerhusejer Lars Tribler nyder at have filmhold boende. De er nemlig gode kunder. Foto: Kasper Buur Nielsen
I forbindelse med optagelserne til den nye "Far til Fire"-film bliver filmholdet og skuespillerne blandt andet indkvarteret i et sommerhusområde ved Nab. Det nyder sommerhusejerne i området godt af, da det ofte giver god omsætning i lavsæsonen.

Nab: Lille Per bor i disse dage med fantastisk havudsigt over Faaborg strand. Filmholdet fra ASA film og skuespillerne optager nemlig den nye Far til fire i Faaborg-Midtfyn Kommune, og de fleste bor i sommerhus i Nab. Sommerhusområdet har 48 sommerhuse, hvor omkring 20 huse udlejes til "Far til fire-holdet, men de ville gerne have haft flere.

- Havde vi ikke haft efterårsferien, så kunne de godt have fået de huse de ville ha'. Men det kan vi simpelthen ikke. Vi er ude og tigge og be', lyder det fra én af sommerhusejerne Lars Tribler.

Dog er det ifølge Lars Tribler sjældent filmholdene rykker ind i ferieperioderne. De kommer ofte, når der er lavsæson.

- De kommer mange gange og tager perioder, hvor det ikke er så belastet, fortæller sommerhusejeren, der er ejendomsmægler og byrådsmedlem for Venstre.

Omsætningen i ydersæsonen giver glade sommerhusejere, da filmholdene ofte lejer husene i længere tid. Denne gang er flere af husene lejet syv uger, og især skuespillere er glade for at bo i Nab.

- Det der har været en fordel ved det her område, det er jo at de skuespillere der har behov for roen og anonymiteten, den kan de have her. Det kan være lidt sværere på et hotel eller hvis man skal være inde midt i byen, forklarer Lars Tribler.

Annonce
Holdet til den nye Far til fire-film bor i sommerhuse i Nab. Foto: Kasper Buur Nielsen

FilmFyn giver god omsætning

Sommerhusejerne i Nab er glade for FilmFyn. Lars Tribler har udlejet sit sommerhus til omkring 15 forskellige filmhold igennem de seneste ti år. Filmholdene er nemlig gode kunder.

- Det er jo gode kunder fordi, de fleste af dem er her lidt om aftenen og om natten. Så er de jo væk derefter. Det er jo ikke voldsomt slitage, der er på husene, siger Lars Tribler.

FilmFyn er en god forretning for Fyn. Ifølge FilmFyns årsrapport fra 2018 bruger filmholdene omkring to kroner, hver gang FilmFyn investerer én krone. Det er muligt fordi, FilmFyn aldrig er eneinvestor. Derfor har filmholdene andre investeringer med, f.eks. fra Det Danske Filminstitut. I Nab kan Lars Tribler tydeligt se, hvordan filmholdene bruger penge i området:

- De spiser og drikker og skal have fornødenheder bragt hertil, så det smitter jo af på hele området, fortæller han.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce