Annonce
Odense

Film kan igen ses på det store lærred: Nu åbner biografen i OBC igen

På fredag kan en lang række danske biografer genåbne efter at have været lukket ned i mere end to måneder, og det gælder også Nordisk Films Biografer Odense i Odense Banegård Center. Foto: Kristian Sæderup/Ritzau Scanpix
I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer Odense i banegårdscentret i Odense været coronalukket. På fredag genåbner salene, og det er en glad biografchef, som kan byde velkommen.
Annonce

Efter at have været nedlukket i mere end to måneder som følge af coronakrisen kan biografen i Odense Banegård Center på fredag åbne dørene igen.

- Jeg er en glad mand, og vi glæder os helt vildt til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser, siger John Philipsen, biografchef i Nordisk Films Biografer Odense.

Siden den 12. marts har biografen været lukket, og når den nu åbner fredag sker det ikke som tidligere, men i begrænset omfang fra torsdag til søndag samt på helligdage.

- Vi har virkelig lagt os i selen, så vi igen kan være trygt sammen i biografen på afstand. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne, garanterer biografenchefen.

Derfor vil der være mindst ét sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges, så der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og mellem forestillingerne vil der være tid til rengøring af salene.

Annonce

Vært byder velkommen

Men også inden filmen toner frem på det store lærred vil gæsterne blive mindet om, at vi stadig er i en usædvanlig situation med Covid-19, og at det gælder om at begrænse smittespredningen. Derfor vil gæsterne blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne, og i det hele taget hjælpe dem med at få en god biografoplevelse.

- Der er skilte, afstandsmarkører og håndsprit, og selvfølgelig også både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn, så biografen kan blive - næsten - som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden, siger John Philipsen.

Han lægger ikke skjul på, at de mere end to måneders nedlukning har været en hård periode.

- Det har været trist, for vi har gerne villet vise nogle gode film, og vi har ikke vidst, hvornår vi kunne komme i gang igen, siger han.

Hvornår biografen er tilbage på fuld tid alle ugens dage er endnu uvist, og ud over myndighedernes restriktioner afhænger det også af, hvor hurtigt filmdistributørerne kan få nye film ud til salene.

Annonce

Dansk debutfilm på plakaten

Når biografen åbner fredag vil det blandt andet være med animationsfilmen "Fremad", den danske debutfilm "Kød og Blod" med Sidse Babett Knudsen, og "Bombshell" med Charlize Theron. Det fulde program vil løbende blive opdateret, og allerede nu kan man igen købe billetter i Nordisk Films bioapp. Af hensyn til at undgå kødannelse og ventetid i biografen opfordrer biografchefen til, at man køber sine billetter online på forhånd.

For dem, som er medlem af Nordisk Film Biografers fordelsklub BioPlus fejres genåbningen torsdag, hvor der i biografen i Odense inviteres til gallavisning på den nye danske spillefilm "Blokhavn". Der trækkes lod om billetter mellem alle fordelsklubbens medlemmer.

Nordisk Films Biografer Odense er blot én af kædens i alt 23 biografer i Danmark. På fredag åbner 11 af dem, og resten følger torsdag den 4. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce