Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fik tre stemmer i 2017: Valgets største taber stiller op igen

Leif Henningsen, Vester Hæsinge, fik kun tre stemmer, da han stillede op for Radikale ved KV17. Nu stiller han op igen. Foto; Palle Søby
Leif Henningsen fik bare tre personlige ved stemmer ved valget i 2017. I mellemtiden er han fyldt 77 år, og er klar til at gøre et nyt forsøg - selv om han ser sig selv som "bundfyld" på Radikale Venstres liste.

Faaborg-Midtfyn: Den mindst populære kandidat på stemmesedlen i 2017, i hvert fald målt på stemmer, Leif Henningsen, er klar til et nyt forsøg på kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.

Selv om han kun fik tre personlige stemmer for fire år siden og nu har nået en alder af 77 år, stiller den gamle tværsocialist igen op for Radikale Venstre.

- Hvor store tror du selv, dine chancer for at opnå valg er?

Annonce

- Nok ikke ret store, for jeg ser mig selv som bundfyld på listen, men skulle jeg sprænge listen og komme i byrådet, vil jeg gå all in og arbejde loyalt for radikal politik.


Jeg hang ikke i nogen lygtepæle, jeg skrev ingen læserbreve. Der var ikke ret mange, der vidste, jeg stillede op.

Leif Henningsen om sine tre stemmer ved KV21


- Men du fik tre stemmer sidst, og tror ikke selv på det, så hvorfor overhovedet stille op?

- Radikale Venstre vil jo gerne have mig på listen, og det kan jo være, jeg kan samle lidt flere stemmer, end jeg gjorde sidst. Det er i al fald mit mål.

- Hvorfor fik du kun tre stemmer sidste gang?

- Jeg havde jo ikke gjort noget væsen af mig. Jeg hang ikke i nogen lygtepæle, jeg skrev ingen læserbreve. Der var ikke ret mange, der vidste, jeg stillede op. Efter valget, spurgte jeg min svoger "Henry, hvorfor stemte du ikke på mig?" "Stillede du op?" spurgte han undrende. Jeg vil heller ikke gøre noget ud af valgkamp i år, men jeg tror nu nok, jeg lige vil lade et ord faldet i "Mænds Mødested"  i Vester Hæsinge, hvor jeg kommer, når der ikke er corona, om at jeg altså står på stemmesedlen.

- Var du skuffet over, at du kun fik tre stemmer i 2017?

- Næh, der er ikke noget, jeg har tænkt over.

Bliver du skuffet, hvis du kun få tre stemmer igen?

- Det tror jeg ikke, men jeg vil gerne have flere end sidst, siger Leif Henningsen, der er født i og flyttet tilbage til Vester Hæsinge.

Han er uddannet møbelsnedker, og arbejde siden 32 år som nattevægter hos et firma i Odense, iden han som 60-årig gik på efterløn. Han er ivrigt amatørfotograf, flittig avislæser og lader ofte sine meninger kende i Facebook-debatterne i lokale grupper.

Leif Henningsen, Vester Hæsinge, er ivrig amatørfotograf, flittig avislæser og lader ofte sin mening kende i debatterne på lokale Facebook-grupper. Foto: Palle Søby.

Søren Hansens, spidskandidat for Radikale Venstre, var manden, for for fire år siden fik den tidligere tværsocialist fra den gamle Broby Kommune til at melde sig ind i Radikale Venstre, og til at stille op på listen. Og han er glad for at have Leif Henningsen med på holdet igen:

- Men han fik jo kun tre stemmer i 2017?

- Ved det valg var det bare 13 stemmer, der afgjorde, at vi fik mandat nummer to, og det er altså kæmpestor forskel på at være et eller to mandater i kommunalbestyrelsen.

- Vælgerne sagde jo, at de ikke ville have Leif Henningsen i byrådet. Er det ikke synd at udsætte ham for risikoen for et nyt nederlag?

- Synd? Sådan har jeg overhovedet ikke tænkt på det. Leif har selv ønsket at stille op for Det Radikale Venstre. Det er vi glade for. Vi er glade for alle dem, der vil stille op for os, og for hver eneste stemme, kandidaterne kan skaffe os.

Lidt fremgang kan Leif Henningsen allerede spore. Denne gang er han opstillet som nummer otte af ni kandidater, hvor han i 2017 var bundprop. Denne gang er Ole Peder Hansen, Gislev, sidste navn på listen. Han fik 13 personlige stemmer ved seneste kommunalvalg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce