Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fik ligkiste i fødselsdagsgave: Sylvest vil brændes i en kopi af sin veteranbil

Her er kisten - og rustvognen, der skal sende Jens Sylvest til krematoriet, når den tid kommer. Forhåbentlig om meget lang tid. Foto: Torsten Cilleborg.
Maskinhandler Jens Sylvest blev for 20 år siden spået, at han havde halvandet år tilbage på grund af en hjertesygdom. Han er lykkeligvis stadig ved godt helbred, men ikke desto mindre har han forberedt sin afsked med det jordiske liv ret detaljeret.
Annonce

Haastrup: Når dagen kommer, skal Jens Sylvests afsjælede legeme ligge i en kopi af en af hans kæreste ejer, en Mercedes Adenaur fra 1952, og køres fra kirken til krematoriet, og modsat de fleste har han allerede prøvet at ligge i sin ligkiste.

- Den passer fint, meddeler han.

Den kendte maskinhandler fra Sylvest Trading i Haastrup har netop får sendt kisten fra sin gode ven og forretningsforbindelse, Benny Nielsen, Beco i Ghana, Afrika, som han leverer lastbiler og entreprenørudstyr til, og den står nu i venteposition ved siden af Sylvests originale veteranbil, Adenauer'en, der særligt bruges til stadskørsel ved festlige lejligheder.

Og det er ikke sådan, at kiste-kopien bare står klodset op. Nej, den er rullet på plads i en rustvogn, naturligvis også af Mercedes-fabrikat, for Mercedes-entusiasten og -samleren, Jens Sylvest, vil være sikker på at komme standsmæssigt fra sit jordiske liv.

Det er nu engang sådan, at det eneste, man kan være sikker på, når man bliver født, er, at man også dør. Døden er lige så naturlig som livet, men folk vil jo ikke snakke om den. Jeg vil bare gerne være godt forberedt, så jeg ikke skal belemre andre med en masse planlægning, når jeg er væk.

Dirketør Jens Sylvest, Haastrup.

Annonce

50 års-fødselsdagsgave

Forhåbentlig kommer kisten til at samle støv i mange år.

- Jeg fik den sådan set allerede til min 50 års fødselsdag. Det er bare gået lidt tid med at få den lavet færdig og fragtet herop, men der har jo heller ikke været brug for den, lyder det med karakteristisk sort humor fra nu 57-årige Jens Sylvest.

Det siger næsten sig selv, at så morbid en gaveide ikke opstod helt ud af det blå.

- Nej, vi havde selvfølgelig talt om det på forhånd, for jeg var lidt fascineret af, at det i Afrika er almindelig kendt, at man får lavet ligkister, der er udformet, så de fortæller noget om afdødes liv. Det kan være kopi af et hus, en bil, en banan eller en krokodille. Der er jo mange, der ved, at jeg kan lide gamle biler, så jeg synes en kopi af min Adenuer ville passe godt til mig. Jeg har besøgt Benny Nielsen i Afrika, mens ligkistesnedkeren var i gang med at bygge min Adenauer-model, så jeg har altså allerede prøvet at ligge i den, fortæller Jens Sylvest.

Annonce

Lægerne gav ham 18 måneder - for 20 år siden

- Du er 57 og begyndte åbenbart allerede at tænke i den begravelse, før du var 50. Er det ikke lidt pessimistisk?

- Det er ikke sådan, det skal forstås. Folk der kender mig, ved godt, at jeg har en hjertesygdom. Den fik jeg konstateret allerede i 1999. Dengang fik jeg at vide, at jeg havde halvandet år tilbage at leve i. Men jeg har altså foreløbig holdt i 20 år, siden den spådom, og det er gået ret godt. Jeg nyder at vågne hver eneste dag, og jeg har altid noget at udrette, så jeg går jo ikke rundt og håber på at komme herfra i en fart.

- Men det er nu engang sådan, at det eneste, man kan være sikker på, når man bliver født, er, at man også dør. Døden er ligeså naturlig som livet, men folk vil jo ikke snakke om den. Jeg vil bare gerne være godt forberedt, så jeg ikke skal belemre andre med en masse planlægning, når jeg er væk, så det hele er gjort klar. Jeg skal brændes, og stedes i de ukendtes grav. Folk har rigeligt besvær med mig, mens jeg i live. Det møje med at gå og passe mig, når jeg er væk, skal de ikke have.

- Hvis du skal brændes, skal den kiste udformet som bil vel også?

- Ja, med mindre de bliver nærige, smider mig over i en papkasse og bruger bilen til noget andet. Det kan jeg jo ikke kontrollere. Det er jo ligesom hele formålet med at få kisten lavet, altså den skal bruges denne ene gang.

Kisten er udformet som en kopi af Jens Sylvests Adenauer fra 1952. Erhvervsmandens tro følgesvend, der også ville med på billedet, hedder Sylvester. Foto: Torsten Cilleborg.

Sylvest har døjet med en hjertesygdom siden 1999. Dengang fik han 18 måneder at leve i af lægerne. Men som det fremgår, er han stadig i fin form. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce