Annonce
112

Fik kinden skåret op: Tiltalte mænd nægter at have bundet, snittet, tæsket og beskudt mand i Odense

De to tiltalte mænd, der har siddet varetægtsfængslet siden december, er også anklaget for at have truet et vidne, der var til stede i lejligheden og angiveligt skal have set nogle af de mange, voldelige handlinger. Foto: Katrine Becher Damkjær
Ingen af de to tiltalte mænd har haft noget med en omfattende og langvarig mishandling af en mand i Skibhuskvarteret at gøre, lød det fredag i retten. Offeret fastholdt, at netop de to er gerningsmændene, der angreb ham i hans hjem i december.
Annonce

Det er rigtigt, at det mandlige offer i sagen skyldte den ene af de tiltalte penge. Og at de to venner derfor tog over til mandens lejlighed i Skibhuskvarteret den 19. december sidste år tidligt om morgenen for at indkræve gælden ved hjælp af trusler.

Men hvad der skete derefter, er de anklagede mænd ikke enige med politiet og offeret om, og de nægter sig begge skyldige.

- Jeg troede, han havde pengene til at ligge, og at vi kunne få dem med lidt hårde ord. Jeg tog to legetøjspistoler med for at true, og så eksploderede det, da han åbnede døren, og de så hinanden. De røg i flæsket på hinanden og løb rundt i hele lejligheden, fortalte den 40-årige tiltalte.

Mens hans 39-årige kammerat var i slagsmål med manden, der skyldte penge, gik den 40-årige på jagt efter skyldnerens Nem-id, så de selv kunne overføre de 23.000 kroner, de kom for.

- Han sad på en stol og så temmelig forfærdelig ud, da jeg kom ind i stuen igen, fortalte den 40-årige, der var påvirket af stoffer den dag i december og havde svært ved at huske episoden. Det var begge tiltalte, som efter en nat uden søvn havde indtaget amfetamin, kokain, hash og en række stoffer med navne, som man skal være kemiker for at kunne udtale i normalt tempo.

Den 39-årige forklarede, at manden i lejligheden allerede var såret, da de ankom, og at han kun havde slået ham, da manden nægtede at betale gælden. Derefter blev de enige om, at han skyldte beløbet, sagde den tiltalte.

Annonce

Snittet fra mund til øre

Det stemte ikke med forklaringen fra den forurettede mand, da han mødte op i retten for at vidne. På sin venstre kind havde han et tydeligt ar fra mundvigen til øret, ligesom han trak op i shortsene og viste et ar efter et 20 centimeter langt snitsår på sit lår. På det andet har han et ar magen til.

Ifølge offeret havde han haft en gæld på 10.000 kroner, men det meste var betalt.

- De har snittet mit ansigt op for 1400 kroner, lød det.

Vidnet fortalte, hvordan det tidligt om morgenen den 19. december var lykkedes to mænd med elefanthuer, arbejdshandsker og affaldsposer over tøjet at trænge ind.

De holdt pistoler mod hans tindinger og proppede et løb i munden på ham. Begge pistoler var softguns, men de sagde, at den ene var ægte.

Senere tog de huerne af. Det var ligemeget, for han skulle alligevel dø, sagde de ifølge vidnet, der nu kunne se, at han kendte de to, og at den ene endda var en tidligere meget god ven fra misbrugsmiljøet.

Det var sidstnævnte, den 39-årige, der førte kniven. Eller rettere sagt knivene, for der var mange. Og en grensaks, som han blev klippet i øret med, efter de havde truet med at klippe en finger, en tå eller endda hans lem af, fortalte han.

Annonce

- Lad mig dø

Mishandlingen stod ifølge offeret på i cirka tre timer, hvor han sad på en klapstol i stuen og var bundet fast på hænder og fødder med ledninger, mens han blev snittet i og beskudt med softgun-pistolernes hårde plastikkugler på klos hold.

- Så lad mig dø, skulle han til sidst have sagt.

Mandens mor modtog en sms fra ham, hvor der stod, at han var taget til fange, og at hun måske ikke ville få ham at se igen. Beskeden må en af gerningsmændene have sendt, for offeret havde ikke sendt den, forklarede han.

Det endte dog ikke med, at offeret blev slået ihjel. Hans tidligere ven kørte ham i stedet først til misbrugscentret i Grønlandsgade, hvor han fik sin lægeordinerede heroin, og senere på OUH.

Misbrugscentret gik til politiet, efter offeret var mødt op med et forslået ansigt og en blodig kind, der blev holdt sammen af tape.

Sagen fortsætter mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce