Annonce
Sport

Fifa-præsident hylder fodboldspilleres støtte til George Floyd

Lars Baron/Ritzau Scanpix
Fem spillere fra den tyske Bundesliga bliver undersøgt af forbund for støtteerklæring til George Floyd.
Annonce

Præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, hylder spilleres støtteerklæringer til afdøde George Floyd.

Præsidenten siger tirsdag i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP, at de tyske fodboldspillere, der i kampe har sendt støtteerklæringer til George Floyd, bør hyldes og ikke undersøges.

Det siger han, efter at flere fodboldspillere, herunder Dortmunds Jadon Sancho og Achraf Hakimi, bliver undersøgt af det tyske fodboldforbund (DFB) for deres hyldester i weekendens kampe i den tyske Bundesliga.

- For at fjerne al tvivl: De seneste demonstrationer fra spillere i turneringer under Fifas regi fortjener en hyldest og ikke en straf.

- Vi må alle sige nej til racisme og alle former for diskrimination. Vi må sige nej til alle former for vold, siger han i pressemeddelelsen.

George Floyd, der var sort, var 46 år, da han døde i forbindelse med en anholdelse i den amerikanske by Minneapolis i sidste uge.

En hvid politibetjent pressede et knæ mod Floyds hals og nakke i flere minutter, og George Floyd døde senere på et hospital af iltmangel.

Dødsfaldet har skabt voldsomme protester over hele verden.

Ud over de to Dortmund-spillere bliver Schalkes amerikanske midtbanespiller Weston McKennie og Borussia Mönchengladbachs franske angriber Marcus Thuram undersøgt af DFB.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce