Annonce
Sport

Fifa kårer Messi som verdens bedste i sidste sæson

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Lionel Messi vandt Fifas pris som verdens bedste foran Cristiano Ronaldo og Virgil van Dijk.

Lionel Messi er verdens bedste fodboldspiller i sæsonen 2018/19 ifølge Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Argentineren blev mandag kåret til den bedste spiller i perioden fra juli 2018 til juli 2019 ved "The Best Fifa Football Awards" i Milano.

Messi vandt foran prisen foran Liverpools Virgil van Dijk på andenpladsen og Cristiano Ronaldo fra Juventus på tredjepladsen. De tre finalister blev udnævnt 2. september, efter der i første omgang havde været ti nominerede.

De syv øvrige var Eden Hazard, Frenkie de Jong, Harry Kane, Matthijs de Ligt, Sadie Mané, Kylian Mbappé og Mohamed Salah.

Messi var som i så mange andre sæsoner toneangivende hos FC Barcelona, der vandt det spanske mesterskab i sikker stil.

- Jeg plejer altid at sige, at individuelle priser er sekundære, da holdet er vigtigst, men samtidig er det en stor dag for mig. Det er specielt at være her med min kone og to af mine tre børn, siger Lionel Messi.

Årets træner blev Liverpools manager, Jürgen Klopp, der førte den engelske klub frem til Champions League-titlen og var tæt på at vinde Premier League.

Liverpool fik i det hele taget sat sit aftryk på afstemningen. Således blev klubbens keeper Alisson Becker kåret som verdens bedste målmand.

Hos kvinderne blev Megan Rapinoe kåret som verdens bedste. Rapinoe, der til daglig spiller for Reign FC i USA, var en hovedfigur, da USA i sommer vandt VM i Frankrig.

De andre nominerede var USA's Alex Morgan og englænderen Lucy Bronze.

Det er landsholdsanførere (25 procent), landstrænere (25 procent), fodboldfans online (25 procent) og en udvalgt gruppe af medier (25 procent), der har stemmeret ved "The Best Fifa Football Awards".

Prisen har tidligere været slået sammen med Ballon d'Or, men blev genetableret for sig selv i 2017.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce