Annonce
forside

Fiat 500 Træf

Et sjældent syn. Det var en mindre kortege af veteranbiler, der kørte af færgen i Ærøskøbing fredag formiddag. Fiat 500 Klub Danmark holder træf på Ærø, og veteranbilerne vil kunne ses rundt på øen weekenden over. Foto: Helene Thau Jackson.

Omkring 10 Fiat 500'er rullede fredag middag af færgen i Ærøskøbing. Lørdag vil bilerne kunne opleves på Torvet i Ærøskøbing fra 09.30 - 11.30. Herefter går turen til Rise Bryggeri fra 12 - 13.30, og sidst mod Søby, hvor veteranbilerne vil være udstillet i gården ved Søbygaard fra 14.00 - 15.00. Søndag formiddag vil klubben besøge Marstal Søfartsmuseum og Motorfabrikken Marstal og forventer derefter at tage færgen tilbage til fastlandet klokken 14.35 fra Ærøskøbing.

Annonce
Klubben vil være indkvarteret på Marstal Camping weekenden over. Foto: Helene Thau Jackson.
Nogle af veteranbilerne måtte få lidt hjælp til den lange køretur. Foto: Helene Thau Jackson.
De små veteranbiler vil kunne spottes over hele øen denne weekend. Foto: Helene Thau Jackson.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce