Annonce
forside

Fiat 500 Træf

Et sjældent syn. Det var en mindre kortege af veteranbiler, der kørte af færgen i Ærøskøbing fredag formiddag. Fiat 500 Klub Danmark holder træf på Ærø, og veteranbilerne vil kunne ses rundt på øen weekenden over. Foto: Helene Thau Jackson.

Omkring 10 Fiat 500'er rullede fredag middag af færgen i Ærøskøbing. Lørdag vil bilerne kunne opleves på Torvet i Ærøskøbing fra 09.30 - 11.30. Herefter går turen til Rise Bryggeri fra 12 - 13.30, og sidst mod Søby, hvor veteranbilerne vil være udstillet i gården ved Søbygaard fra 14.00 - 15.00. Søndag formiddag vil klubben besøge Marstal Søfartsmuseum og Motorfabrikken Marstal og forventer derefter at tage færgen tilbage til fastlandet klokken 14.35 fra Ærøskøbing.

Annonce
Klubben vil være indkvarteret på Marstal Camping weekenden over. Foto: Helene Thau Jackson.
Nogle af veteranbilerne måtte få lidt hjælp til den lange køretur. Foto: Helene Thau Jackson.
De små veteranbiler vil kunne spottes over hele øen denne weekend. Foto: Helene Thau Jackson.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Nordfyn For abonnenter

Nomineret til årets iværksættere: Men de to venner startede med at købe ubrugelig maskine til en kvart million kroner

Annonce