Annonce
Assens

FGU skal flytte inden tre år: - Vi må ikke bygge her

Snart er det slut med undervisning på FGU Fyn Assens i Vissenbjerg, den tidligere Fugleviglund Produktionsskole. Afdelingen skal nemlig lægges sammen med FGU Fyn Assens i Glamsbjerg indenfor tre år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det nye FGU Fyn Assens har for nuværende hjemme i både Vissenbjerg og Glamsbjerg, men det kommer til at ændre sig indenfor nogle år. Det er nemlig besluttet, at skolens to afdelinger skal flytte sammen på én lokation.
Annonce

Vissenbjerg: Det er formentlig snart slut med undervisning og skolegang på den tidligere Fugleviglund Produktionsskole i Vissenbjerg.

I august blev skolen ændret til en Forberedende Grunduddannelse (FGU), og dermed skiftede den også navn til FGU Fyn Assens.

Men indenfor tre år skal afdelingen i Vissenbjerg lægges sammen med afdelingen i Glamsbjerg, og det ærgrer skoleleder Inger Poulsen, der dog sagtens kan se fordelene ved en sammenlægning.

- Vi vil egentlig gerne blive her på Fugleviglund, men ministeriet (Børne- og Undervisningsministeriet, red.) har taget en beslutning, så den følger vi, fortæller hun.

- Det giver selvfølgelig god mening at samle skolen på ét sted. Det optimerer lærerkræfterne, der bliver flere lærere til eleverne, og det bliver nok også mere overskueligt.

- Men det fungerer jo også godt med et nordligt sted og et sydligt sted. Efter sammenlægningen vil nogle elever få længere i skole, siger Inger Poulsen.

Annonce

Fredet

Området omkring den gamle Fugleviglund Produktionsskole er fredet, og derfor er det ikke muligt for skolen at bygge nyt.

Derfor bliver det altså i Glamsbjerg, at de to afdelinger samles.

- Det skaber en synergi-effekt, at de unge bliver samlet i Glamsbjerg, hvor der jo også er mange andre uddannelser.

- Men det kommer samtidig til at kræve større opmærksomhed på den enkelte elev på skolen, fordi det bliver et større sted, siger Inger Poulsen.

Hvad der kommer til at ske med Fugleviglund ved Inger Poulsen ikke, men hun regner med, at den kan være interessant for mange.

- Jeg bliver bare ked af det, hvis den kommer til at stå tom, siger hun.

Inger Poulsen er til gengæld glad for, at de kender til sammenlægningen i god tid, så der er tid til at planlægge, hvordan det skal forløbe.

- Vi får hjælp af kommunen, og så gælder det bare om at få det bedste ud af sammenlægningen, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce