Annonce
Nyborg

FGU i Nyborg: Succes med ny undervisning

Eleverne på madholdet er nødt til at tilberede maden i den tidligere fiskeforretning i Korsgade, fordi man mangler egnede lokaler på selve skolen. Problemet er dog endnu større for eleverne på den musiske/kunstneriske linje, fordi skolen ikke råder over et musiklokale. Foto: Kasper Riggelsen
Det nye FGU Nyborg åbnede den 1. august 2019. Foreløbig har skolen udsluset 25 elever til videre uddannelse eller arbejde.

Bemærk: Følgende artikel indeholder et redigeret citat. Det drejer sig om en udtalelse fra skoleleder Lone Dibbern Rasmussen, der indeholdt en faktuel fejl. Fejlen er nu rettet.

Nyborg: Lige siden det nye FGU Nyborg åbnede dørene for elever efter sommerferien 2019, har man været udfordret på lokalerne.

Som omtalt i Fyens Stiftstidende forleden kniber det især med at finde egnede faglokaler til eleverne på den musisk/kunstneriske linje.

Men det er samtidig vigtigt at fortælle en anden historie, mener konstituret skoleleder Lone Dibbern Rasmussen.

Lokalesituationen til trods er det indtil videre lykkedes skolen at udsluse 25 elever til anden uddannelse eller job.

- Vi troede oprindeligt, at eleverne ikke ville kunne holde ud at være i de små lokaler. Men det forhold, at vi udsluset 25 elever til uddannelse og arbejde, beviser, at det går godt, siger hun.

FGU i Nyborg har succes på et andet område. Skolen har nemlig også oplevet en stor elevtilstrømning i sin første levetid, og man er aktuelt oppe på mellem 120 og 125 elever.

- Vi har ikke en uge, hvor vi ikke har indskrivninger af elever. Vi har hos FGU Fyn i Nyborg et godt ry blandt eleverne og vores samarbejdspartnere, herunder ungdomsuddannelsesvejlederne, fortæller Lone Dibbern Rasmussen.

Annonce

Trygge elever

Ligesom de fleste andre læringsinstitutioner oplever FGU Nyborg fravær blandt sine elever. Men hvor årsagen til dette fravær skal findes, ved man ikke med sikkerhed.

- Man kan aldrig vide, om flere elever ville komme, hvis vi havde større og mere optimale klasselokaler. Så vi kan ikke vide med sikkerhed, hvorfor der er et fravær blandt vores elever, for selvfølgelig har vi fravær ligesom alle andre skoler har. Men vi troede, det ville være højere, fortæller Lone Dibbern Rasmussen.

Den konstituerede skoleleder glæder sig samtidig over, at eleverne generelt er tilfredse med tilbuddet - lokaleproblemer eller ej.

- Når vi spørger vores elever, hvorfor de kommer her, siger de, at det er, fordi det er rart at være her. De føler sig trygge, og de føler, at de bliver taget godt imod, og at der er en rolig atmosfære, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce