Annonce
Faaborg-Midtfyn

FGU gør klar til at modtage nyt hold: Pionerer i ny pædagogik gør klar til år 2

FGU Syd- og Midtfyn inviterer til åbent hus den 11. juni på skolerne i Svendborg, Faaborg og Ringe. Foto: Anders Wiuff
Til august åbner dørene for andet skoleår hos FGU – den forberedende grunduddannelse. Er du potentiel elev eller forælder med interesse for den nye uddannelse, kan du blive klogere på FGU den 11. juni, hvor FGU Syd- og Midtfyn holder åbent hus.
Annonce

Læsevisning. Tryk på Alt-Shift-A for tilgængelighed.

Faaborg-Midtfyn: Den 12. august er det præcis et år siden, at snoren blev klippet til en helt ny ungdomsuddannelse. Med det fornemme formål at bringe flere unge videre – i job eller uddannelse.

Den dag åbnede dørene nemlig for de første elever på FGU – den helt nye forberedende grunduddannelse, og de unge fik dermed tre ligeværdige veje efter grundskolen: Erhvervsuddannelserne, de gymnasiale uddannelser og så FGU – den forberedende grunduddannelse.

- Der blev skrevet dansk uddannelseshistorie den dag, og FGU’en er en genistreg. Fordi den har givet unge mellem 15 og 25 år - med brug for at løfte sig i nogle faglige niveauer, socialt eller personligt - en ligeværdig vej videre. Tidligere sagde man altid, at man endte på produktionsskolen. Nu starter din uddannelsesvej her på FGU. Vi er det tredje spor, der hjælper de unge med at finde deres vej, fortæller Ene Wolfsberg, direktør på FGU Syd- og Midtfyn i en pressemeddelelse.

- Samtidig er uddannelsesvejen gået fra at være kompliceret til simpel, fordi man med FGU har ryddet bordet og samlet en masse tidligere undervisningsforløb for unge under ét og taget det bedste med fra produktionsskolernes 40 års erfaring med læring gennem praksis og VUC’s mangeårige erfaringer med undervisning i almene fag. Så vi på FGU er blevet gjort til pionerer i en pædagogik, der kombinerer praksis med det boglige, siger Ene Wolfsberg.

Mere om FGU Syd- og Midtfyn

Læsevisning. Tryk på Alt-Shift-A for tilgængelighed.

FGU Syd- og Midtfyn er en statslig selvejende institution skabt i et samarbejde mellem Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø kommuner.

FGU Syd- og Midtfyn med i alt 70 medarbejdere har hovedskole på den tidligere Sydfyns ErhvervsForskole på Tipsvænget 19 i Svendborg og derudover skoler i Faaborg og Ringe – på de to tidligere adresser for Faaborg-Midtfyns Produktionsskole. På henholdsvis Nyborgvej 58 i Faaborg og Korsvangen 11 i Ringe.

Pt. går der 315 FGU-elever på FGU Syd- og Midtfyn.

150 på skolen i Svendborg, 90 på skolen i Faaborg og 75 på skolen i Ringe.

Mere information om FGU kan hentes på www.fgusydogmidtfyn.dk eller www.ug.dk – under ”uddannelser til unge”.

Annonce

Klar vision

Hun indrømmer gerne, at der har været startvanskeligheder i uddannelsens første år:

- Det er helt naturligt, når man fusionerer bygninger, medarbejdere og uddannelser, men overordnet er det gået godt.

Og ifølge Ene Wolfsberg handler det især om, at man på FGU Syd- og Midtfyn fra dag ét har haft en fælles vision at arbejde ud fra.

Visionen for FGU Syd- og Midtfyn lyder som følger:

”Vi er et fællesskab med høj faglighed og kærlige benspænd, hvor alle er betydningsfulde. Sammen er vi undersøgende på din vej til job og uddannelse i et meningsfuldt liv. Vi er vært for din fremtid”.

- Selvfølgelig har vi haft bump på vejen, det er forventeligt i så stor en omstillingsproces, men vi har hele tiden været enige om det tredje fælles, og netop vores fælles mål – vores vision har skabt den nødvendige sammenhængskraft, og vi er så klar til år 2 her på FGU Syd- og Midtfyn, siger Ene Wolfsberg ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Ambitiøst mål

Netop det med at være vært for de unges fremtid er essentielt i FGU’en.

For FGU hjælper de unge og forbereder dem til det videre liv, til en HF, en erhvervsuddannelse eller et job. Og det landspolitiske mål med FGU er ambitiøst.

Uddannelsen skal halvere antallet af unge under 25 år, der ikke er i job eller uddannelse. I 2017 lød tallet på 48.000. Det tal skal halveres i 2030.

Ene Wolfsberg, direktør på FGU Syd- og Midtfyn kalder FGU – den forberedende grunduddannelse en genistreg. Foto: Anders Wiuff
Annonce

Åbent hus

Vil du vide mere om FGU, eller har du måske en søn eller datter, der overvejer FGU, kan du kigge forbi FGU Syd- og Midtfyn torsdag den 11. juni fra klokken 15.30-18.30. Der er nemlig åbent hus på institutionens tre skoler i henholdsvis Svendborg, Faaborg og Ringe, hvor elever, lærere og vejledere står klar til at vise en åben skole frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce