Annonce
Faaborg-Midtfyn

FFV-direktør om manglende sortering: Vi kan ikke gå hen og rode i skraldespandene

Christian Møller, som er administrerende direktør i FFV, fortæller, at en stor del af borgerne i Faaborg-Midtfyn Kommune endnu ikke er begyndt på affaldssortering. Arkivfoto
Ifølge direktør i affaldsselskabet FFV, Christian Møller, er det langt fra alle borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune, der har fået taget hul på at sortere affald. FFV har dog ingen konkrete planer for, hvordan kendskabet til affaldssortering og deres tilbud om at afhente genbrugsaffald kan blive udbredt.

Faaborg-Midtfyn: - Nogle er rigtig gode til det, og andre lægger ikke så meget vægt på det.

Sådan står det ifølge Christian Møller, administrerende direktør i affaldsselskabet FFV, til med den private affaldssortering i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han forklarer, at det for eksempel er omkring hver tredje borger, præcis 35 procent, der gør brug af et tilbud om at få afhentet sække med sorteret affald hver anden uge. Hvor mange der selv kører til genbrugsstationerne, er det ikke muligt at give et tal på.

Dog mener han, at kommunen er på rette vej mod at nå EU-kravet om, at 50 procent af affaldet skal genbruges i 2022.

- Det skal vi nok nå, når vi også begynder at indsamle bioaffald. Der kommer den ændring i affaldsplanen, at bioaffald skal sorteres og indsamles separat, men hvad der yderligere kommer af ordninger i fremtiden, er ikke besluttet endnu, siger Christian Møller og forklarer, at det blandt andet drøftes, om borgerne skal have mere opdelte skraldespande.

Annonce

Sådan får du afhentet genbrug

Selskabet FFV, som står for Faaborg-Midtfyn Kommunes renovation, tilbyder at afhente genbrugsaffald ved husstandene hver anden uge. Lige nu er det 35 procent af kommunens husstande, der benytter sig af ordningen.

Affaldet skal sorteres i sække i grupperne papir, pap, glas, dåser, hård plast, plastposer, batterier og tekstiler. Der må kun være én type affald i hver sæk - og den skal være gennemsigtig og maksimalt veje otte kilo.

Ordningen kræver ikke nogen tilmelding. Ønsker man at være en del af den, sætter man blot sine sække ud til vejen på tømningsdagen inden klokken seks om morgenen. Når skraldemændene opdager dem, tager de dem med og erstatter dem med et tilsvarende antal tomme poser til næste gang.

Der afhentes dog ikke genanvendeligt affald på øerne syd for Faaborg, i sommerhusområderne og hos virksomheder og institutioner.

Haveaffald, gamle møbler, dæk og så videre skal afleveres på en af genbrugsstationerne i kommunen. Du kan blandt andet finde et kort over dem på fyens.dk.

Står i tømningskalenderen

Men har I indtil videre gjort nok for at få spredt budskabet om, at man kan få afhentet sække med sorteret affald?

- Vi har jo udgivet kalendere, hvor der står, hvornår vi kommer og tømmer, og hvor det også står i. Samtidig kan man se det inde på vores hjemmeside. Det er for dyrt at sende information ud. Men jeg tænker, at når naboerne stiller deres sække ud, så bliver man vel nok opmærksom på, at der er den her ordning. Men selvfølgelig kunne vi informere mere omkring det.

Jeg har talt med en borger i Ringe, som fortæller, at hendes naboer ofte smider al slags affald i én spand. Kan man slet ikke gøre noget for at forhindre dét?

- Jo, det kan man godt. Vi har bare ikke nogen mulighed for at kontrollere det i praksis, for så skal vi hen og rode i skraldespanden og se, hvad der er kommet i den. Så vi kan kun appellere til borgerne om at sortere det ordentligt, siger Christian Møller, der samtidig påpeger, at FFV sidste år kørte en kampagne, hvor der blandt andet blev omdelt brochurer.

I øjeblikket er det 42 procent af affaldet i Faaborg-Midtfyn Kommune, der bliver genbrugt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce