Annonce
Bagsiden

Tingfindere: Ni-årige fynboer i vild rekordjagt

Carl Storm fra Assens har fire rekorder med i bogen. Blandt andet for at have samlet 1143 slebne glasskår på stranden. Nu har han også kastet sig over vættelys. Privatfoto
Årets udgave af Børnenes Rekordbog er udkommet. Nu med nye rekorder præget af, at børnene har været hjemme og adskilt fra hinanden.
Annonce

Rekorder: Hvad gør man, når man er sendt hjem fra skole på grund af corona og ikke må mødes med lærere eller klassekammerater? Man kan jo få en idé til en ny danmarksrekord.


13-årige Laura Sjøstedt Øien fra Rødovre har udført 21.000 fodboldjongleringer skiftevis med hver fod.

Fra artiklen


Det gjorde 810 børn, som nu har skrevet sig ind i Børnenes Rekordbog 2021 som flest forfattere til en digital bog. Hvert barn har skrevet en side til bogen, hvor de på godt og ondt fortæller, hvordan det er at være hjemme på grund af corona.

Syv-årige Johanne Bytoft Holm, Odense, fik sin storesøster Laura til at hjælpe med at løfte bamserne på plads, så hun kunne erobre rekorden for at bære flest bamser på én gang: 23. Privatfoto.

Den historie beskriver meget godt, hvorfor Børnenes Rekordbog i 32 år har kunnet udsendes hvert år på denne tid. Hvis ikke man kan slå en rekord i bogen, kan man bare opfinde sin egen disciplin og sætte den første rekord.

Annonce

300 nye rekorder

I løbet af årene er der sat over 11.000 rekorder af danske børn. Der er sat 300 nye rekorder til årets bog, der indeholder 1150 rekorder fra hele landet.

Amalie Asmussen, 10, fra Odense tegner på alt, hun kan komme i nærheden af - og gemmer alle sine tegninger. Hun har nu rekorden med 5155 tegninger. Privatfoto

10-årige Karl Skarregaard Rosager fra Nuuk blev for eksempel den yngste dansker til at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro (5895 meter).

Og 13-årige Laura Sjøstedt Øien fra Rødovre har udført 21.000 fodboldjongleringer skiftevis med hver fod.

12-årige Gustav Mosegaard Halle (th.) fra spejdergruppen Sortebrødrene i Odense har gået 100 km på 29 timer og 34 minutter. Inklusive tre timers pause og seks timers søvn efter 75 km. På de første 50 km deltog også hans otte-årige lillebror, Julius Mosegaard Halle, som dermed tog rekorden for længst og yngst på 50 km. Han brugte 11 timer og 48 minutter inklusive hvil. Privatfoto

Men på Fyn finder der i disse år en regulær rekordduel sted mellem to drenge.

Annonce

Rekordkapløb på Fyn

Ni-årige Carl Storm fra Assens er en rekordjæger, som både har rekorden for flest ting med pindsvin (119), den største samling af slebne glasskår fra stranden (1143) og flest søpindsvin (681).

Men i år har han også slået rekorden for flest vættelys. Vættelys er forstenede rester af 65 millioner år gamle blæksprutter, og dem har Carl Storm fundet 2818 af omkring Assens og på Møn.

Ni-årige Maja Kristine Just fra Middelfart kunne have 19 skeer i munden samtidig og har dermed slået den gamle rekord på 11 skeer. Rekordbogen indskærper, at man skal beskytte sine tænder med et beskyttende lag plastic, hvis man pønser på at slå rekorden. Privatfoto

Dermed vipper han sidste års mester, niårige Anker Billum Ellegaard Frederiksen fra Svendborg, af tronen. På trods af, at denne i årets løb har øget sin samling fra 2193 til 2717 vættelys.

Børnenes Rekordbog forventer også at udkomme næste år, og hvis nogen får en god idé til en rekord, kan man maile til: post@rekordbog.dk.

"Børnenes Rekordbog 2021" af Mikael Brøgger. 196 sider. Pris: 169,95 kroner. Forlaget Carlsen. Udkommer i dag.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce