Annonce
Kultur

Festspillere jubler over ny genåbningspakke: Kromand er klar med tusindvis af jægerschnitzler og biksemad

Frøbjerg Festspil glæder sig til årets forestilling. Det samme gør kromanden Casper Andersen fra Hotel Aarup Kro. Arkivfotos: Daniel Kofoed/Michael Bager.
Frøbjerg Festspil bliver afviklet i 2021. Det glæder Casper Andersen fra Hotel Aarup Kro sig til.

Frøbjerg: De har troet på det længe, og efter den seneste genåbningspakke blev offentliggjort tirsdag, så har folkene bag Frøbjerg Festspil armene i vejret.

Årets forestillinger i de flotte omgivelser ved Frøbjerg Bavnehøj bliver en realitet, og der kan endda komme flere tilskuere end forventet.

- Vi har budgetteret med, at vi kan gennemføre på fornuftig vis, hvis vi kan være 800 (gæster til hver forestilling, red.), siger Knud Møller, der er formand for foreningen bag Frøbjerg Festspil.

Annonce

Festspillet kan under normale omstændigheder tiltrække op mod 1200 gæster til hver forestilling, men ifølge Knud Møller må man til august, når forestillingerne løber af stablen, være i 1000 mennesker samlet ad gangen.

- Det er bare supergodt. Vi har faktisk været rimelig optimistiske den sidste tid. Vi har haft i baghovedet, at der til august må være et uforløst behov for at være sammen, konstaterer formanden, der glæder sig over, at prøvearbejdet med skuespillere, dansere, instruktør og kor har været i gang i noget tid.

- Der er en rigtig dejlig stemning og en tro på, at det kører nu, siger han.


Der er en rigtig dejlig stemning og en tro på, at det kører nu

Knud Møller, formand


Premieren ligger 5. august, og Frøbjerg Festspil har 18 forestillinger til sommer. Man har lagt tre ekstra forestillinger ind i håb om at kunne skabe noget mere omsætning, og man kører nogle dage med dobbeltforestillinger. Forventningen er, at mindst 13.000 køber billet til forestillingen, der som bekendt har "Midt om natten" på plakaten. Den forestilling blev rykket fra sidste år, hvor den blev aflyst.

- Bliver en kæmpesucces

2600 af de billetter, der blev solgt i 2020, er overført til i år.

En af de lokale erhvervsdrivende, der også jubler over festspil i bakkerne, er Hotel Aarup Kro.

Kromanden Casper Andersen er nemlig hyret til at bespise de tusindvis af gæster, der forhåbentlig køber en spisebillet. Sidste år måtte han se en af årets store, lokale begivenheder gå tabt, og han er derfor svært tilfreds med, at Frøbjerg Festspil 2021 bliver afviklet.

- Det er jeg meget glad for, hvis jeg kan sige det sådan. Jeg har hele tiden sagt, at "Midt om natten" ville blive en kæmpesucces, mener Casper Andersen, der afslører, at han har jægerschnitzler, biksemad, varmrøget laks og burger på menuen til publikum.

Casper Andersen fra Hotel Aarup Kro glæder sig over, at Frøbjerg Festspil 2021 bliver afviklet. Arkivfoto: Daniel Kofoed.

Hvis han kan sælge spisebilletter til eksempelvis 40 procent af dem, der i år skal til Frøbjerg Festspil, så er han godt tilfreds.

- Jeg tror, at vi kommer til at sælge rigtig mange spisebilletter, siger kromanden, der i øvrigt siden marts 2020 har haft stor succes med sit takeaway-mad, som han i gennemsnit sælger 500-600 kuverter af om ugen.

Torsdag åbner Hotel Aarup Kro op for restauranten, og man fortsætter med takeaway.

Læs mere om årets forestilling og køb billetter via www.frobjerg.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce