Annonce
Assens

Festspil ruster sig til fremtiden: Frøbjerg nedsætter advisory board

Hvilken vej skal vi? Det er det spørgsmål, som et nystiftet advisory board skal hjælpe Frøbjerg Festspil med at finde svar på, så festspillet også i fremtiden kan invitere til underholdning på bavnehøjen. Foto: Nils Svalebøg
Frøbjerg Festspil vil i de kommende år blive guidet og rådgivet af fire personer, der takket ja til at være rådgivnings-organ for styregruppen.

Frøbjerg: Siden 1986 har der hver sommer været festspil på Frøbjerg Bavnehøj takket være Frøbjerg Festspil.

Og så skulle det gerne bliver ved med at være, mener foreningen, der i disse uger byder på 'Footloose - The Musical', som har fået flotte ord med på vejen i Fyens Stiftstidendes anmeldelse.

Og for at sikre, at der også om fem og 10 er teater og sang på højen, har festspillet styregruppe ladet sig inspirere af erhvervslivet og nedsat et såkaldt advisory board. Det vil sige, at styregruppen har samlet en række nøje udvalgte personer med forskellige kompetencer og erfaringer, som skal guide og rådgive festspillet i de kommende år.

- Frøbjerg Festspil og lignende sommerspil er efter min opfattelse stærkt udfordrede i disse år. Der er alvorlige problematikker omkring valg af repertoire, fokusering på aldersgrupper, etablering af traditioner, involvering og fastholdelse af frivillige, økonomi og meget mere.

- Vi arbejder hos Frøbjerg Festspil naturligvis selv med problematikkerne, men vi har også stærkt brug for, at andre gode og erfarne folk vil give hjælp til de konkrete udfordringer, siger Knud Møller, der er formand for Frøbjerg Festspil, i en pressemeddelelse.

Annonce

Frøbjerg Festspil

Frøbjerg Festspil satte den første forestilling op på Frøbjerg Bavnehøj i 1986. Det var 'Røverne fra Vissenbjerg'.

I år kan du se 'Footloose - The Musical' frem til og med 23. august.

Næste år sættes 'Midt om natten' op, og i 2021 venter 'Grease'.

For at sikre at der også i årene efter er festspil på Frøbjerg Bavnehøj har styregruppen nedsat et advisory board, der skal komme med råd og sparring til udviklingen.

Advisory boardet består af Finn Brunse, formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget i Assens Kommune, Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense, Klaus Hansen, direktør i Film Fyn, og Keld Rørmose, der arbejder med markedsføring.

Gruppen samles første gang til møde i efteråret.

Kulturelt fyrtårn

Advisory boardet kommer til at bestå af fire personer, der har baggrund inden for kultur, politik og erhvervslivet.

Det drejer sig om Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense, Klaus Hansen, direktør i Film Fyn, Finn Brunse, kulturudvalgsformand i Assens Kommune, og Keld Rørmose, der kommer med erfaring inden for markedsføring.

Finn Brunse har i mange år kva sit politiske virke haft relationer til Frøbjerg Festspil, og derfor faldt det ham naturligt at takke ja til at blive del af rådgivnings-organet.

- Frøbjerg Festspil er et af vores kulturelle fyrtårne, både i forhold til at synliggøre Assens Kommune positivt, men også fordi foreningen engagerer så mange i kreativ udfoldelse. Arbejdet med børn og unge blandt andet hos Frøbjerg Festspil er med til at inspirere og motivere mange, som senere i uddannelse og arbejdsliv får gavn og glæde af mødet med musik og teater. Det vil jeg gerne understøtte, siger han i pressemeddelelsen.

Selv på scenen

Jane Jegind, der i 1987 og 1988 selv stod på scenen på Frøbjerg, da der blev spillet 'Elverhøj' og 'Gøngehøvdingen', mener, at festspil skaber fællesskab og gode oplevelser.

- Som enhver anden god kulturoplevelse skal den kontinuerligt udfordres for at udvikle sig og til stadighed være attraktiv for et mangfoldigt publikum. Derfor er det en rigtig god ide at lave et Advisory Board, der kan udfordre traditionerne og tænke ud af boksen, så det bliver trykprøvet, at det er det bedste fra traditionerne og noget nyt, der kommer på bordet, siger Jane Jegind, der gennem årene har set flere af forestillingerne.

Også Keld Rørmose har en personlig tilknytning til Frøbjerg Festspil. Hans søn Cristopher S. Rørmose spiller nemlig i år den mandlige hovedrolle på bavnehøjen. Desuden har han i flere år kendt Knud Møller og instruktør Carsten Friis.

- Jeg vil bakke op omkring et tiltag som Frøbjerg Festspil, hvor amatører, frivillige og talentudvikling mødes. Jeg har igennem mange år arbejdet med markedsføring og talentudvikling i sportens verden, og de erfaringer vil jeg gerne give videre til Frøbjerg.

Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil, glæder sig over, at det er lykkes at samle et rådgivnings-organ. Arkivfoto: Kim Rune

Samarbejde

For Film Fyn-direktør Klaus Hansen lever håbet, at hans deltagelse i advisory boardet kan være startskud til mere samspil mellem de to kulturorganisationer.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at der er et bredt samarbejde mellem de fynske kulturinstitutioner. Jeg tror, vi kan inspirere og udvikle hinanden. Jeg er derfor sikker på, at FilmFyn vil få ligeså meget ud af, at jeg sidder i Frøbjerg Festspils Advisory Board, som festspillene vil få. Jeg kommer med helt friske øjne. Jeg glæder mig til at bidrage, siger han i pressemeddelelsen.

Alle fire vil naturligvis se årets forestilling, og til efteråret vil de blive kaldt til samling i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus, så arbejdet kan komme i gang.

- På mødet bliver der mulighed for at lufte tanker, idéer, inspiration til udvikling af Frøbjerg Festspil, og få input til, hvad der rører sig i de forskellige "liv" - kulturliv, politiske liv, erhvervsliv m.m. Samt tage et kig på fremtiden, trends og potentielle samarbejdspartnere, siger Knud Møller.

Finn Brunse, formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce