Annonce
Nordfyn

Festlig tyvstart på Fyn Rundt: - Vi er slet ikke med

Besætningen på MS Agape umiddelbart inden afsejlingen fra Bogense mandag. Foto: Henrik Larsen
Sidste år vandt skibet MS Agape fairplay-prisen i Fyn Rundt. Denne gang er det 77 år gamle skib ikke med, men var mandag alligevel i Bogense.

Bogense: Alle mænd var på dæk, og det summede mandag formiddag af liv på skibet MS Agape - som var man ved at tyvstarte på Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe, der i de kommende dage og særligt i weekenden trækker over 50 skibe til Bogense.

Sidste år vandt MS Agape fairplay-prisen i Fyn Rundt. Skibet har deltaget flere gange. Denne gang har man valgt at springe over. Anløbet til Bogense skete som led i et af de årlige sommertogter, som Børnenes Lystfisker Akademi står bag, for udsatte børn 10-18 år fra hele landet.

10 ud af den 18 mand store besætning var børn. Skipper Arne Hjul fortalte, at sidste års fairplay-pris blev givet med baggrund i kriterier som hjælpsomhed, socialt ansvar og evnen til at vise hensyn.

Hvilket man atter fik et lille eksempel på umiddelbart inden afsejlingen fra Bogense.

- Vent, der kommer et mindre skib derude. Det lader vi passere først, lød det fra Arne Hjul, inden han forlod Bogense for denne gang.

- Vi regner da med at komme med i Fyn Rundt igen på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce